Politie Zuid-Holland-Zuid

22/7 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

22-07-2004 - Persberichten DII

KRAANWAGEN IN BRAND
PAPENDRECHT Woensdagmiddag 21 juli omstreeks 17.50 uur brak er brand uit in een kraanwagen die voor de verkeerslichten van de N3 stond te wachten. De 55-jarige chauffeur uit Ede heeft nog getracht zelf de brand te blussen, maar moest al snel de hulp van de brandweer inroepen. De brandweer constateerde dat de kraanwagen heel snel geblust moest worden omdat deze stilstond onder elektriciteitskabels die mogelijk door konden branden. Hierop riep de brandweer de hulp in van de brandweerkorpsen uit de omgeving, zowel korps Dordrecht als Gorinchem leverden beiden een schuimbak om het vuur snel te bestrijden. Met succes, na ongeveer drie kwartier kon de brandweer het sein brand meester geven. Bij de brand was een behoorlijke hoeveelheid olie op het wegdek terecht gekomen, daarom werd een gedeelte van de N3 enige uren afgesloten. In die tijd werd het voertuig weggetakeld en verzorgde Rijkswaterstaat een spoedreparatie aan het wegdek.

INBREKER AANGEHOUDEN
SCHELLUINEN Woensdagmiddag 21 juli is een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een clubgebouw aan de Sportlaan in Schelluinen. Dit gebeurde op 28 juni jl. Bij de inbraak werden snoep en diverse apparatuur buitgemaakt. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

DRONKEN OP DE TREKKER
AMEIDE Woensdagavond 21 juli is een 53-jarige man uit Ameide op de Prinses Marijkeweg aangehouden omdat hij met teveel drank op, achter het stuur van zijn trekker zat. Op het bureau blies de man 465 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.

JONGETJE VALT UIT RAAM
GORINCHEM Woensdagmiddag 21 juni is een 2-jarige jongetje gewond geraakt toen hij uit het raam van een woning aan de Annie M.G. Schmidtlaan viel. Bij zijn val raakte hij gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het Beatrixziekenhuis en later naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hier bleek dat hij een kaakfractuur en een scheurtje in zijn schedel heeft overgehouden aan zijn val.