Ingezonden persbericht


Persbericht

Belkin benoemt Sean Williams als Vice President Europe ~ nieuwe aanstelling benadrukt wereldwijde groei ~

Schiphol-Rijk, Nederland, 22 juli 2004 In navolging op de succesvolle ontwikkeling die Belkin Corporation de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, heeft Belkin zijn interne structuur aangepast. In zijn nieuwe rol als Vice President Europe blijft Sean Williams leiding geven aan het Europees management van Belkin. Deze functie zal hij blijven uitoefenen vanuit het hoofdkantoor van Belkin in Rushden, Northamptonshire.

Chet Pipkin, President van Belkin, licht deze verandering nader toe: Onder Sean s leiding heeft Belkin opnieuw een jaar meegemaakt waarin de verkoop en winst een recordniveau hebben bereikt. In minder dan 10 jaar is Belkin uitgegroeid van een eenmanszaak tot een bedrijf met ruim 300 werknemers in Europa. Onze nieuwe structuur is op deze ontwikkeling aangepast en zorgt ervoor dat de weg wordt vrijgemaakt voor nieuwe, opkomende markten in het Midden-Oosten en Afrika.

Sean Williams is in 1984 bij Belkin begonnen als zesde werknemer van het bedrijf. Als pas afgestudeerde in de Engelse literatuur aan de universiteit van Californië in Santa Barbara, begon Sean zijn carrière bij Belkin met het assembleren van kabels. Vervolgens heeft hij Belkin s kabelinstallatie-divisie opgezet voor heel Zuid-Californië. Na van bedrijf te zijn veranderd en twee jaar met racepaarden te hebben gewerkt, kwam Sean weer terug bij Belkin en heeft hij de productmanagementafdeling opgezet.

In 1996 was hij de enige vertegenwoordiger van het bedrijf in Europa en heeft hij vanuit Milton Keynes, Belkin s sales-, marketing- en logistieke operaties opgezet voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Onder Sean s leiding is Belkin uitgegroeid tot een bedrijf met 300 werknemers met kantoren in Amsterdam, München en Parijs, en heeft het bedrijf een geschatte bruto omzet van ¬145 miljoen. Daarnaast heeft hij gezorgd voor de bouw van een distributiecentrum van 20,000 m2 bij het Europese hoofdkantoor in Rushden, Northamptonshire.

Sean Williams noemt de belangrijkste factoren voor het aanhoudende succes van Belkin in Europa: Belkin heeft het geluk gehad te kunnen profiteren van de samenwerking en de steun van gerespecteerde retail-, e-tail-, mailorder- en distributiekanalen door heel Europa. Hierdoor hebben we ons snel kunnen ontwikkelen van een onbekend bedrijf met nauwelijks internationale bekendheid tot een vooraanstaand merk dat wordt beschouwd als een local player in alle Europese markten. Via onze groeiende centrale en lokale teams, willen wij blijven investeren in de ontwikkeling van onze productlijnen. Hierbij streven we naar meer directe lokale diensten, terwijl de hoogst mogelijke standaards worden gehanteerd voor productontwikkeling, verkoop, tevredenheid, ondersteuning en klantenservice.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Belkin
Belkin (http://www.belkin.nl) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. De diverse productcategorieën bestaan uit 255 wereldwijde patenten met vooraanstaande technologieën op het gebied van USB- en FireWire®-apparaten, draadloze en bekabelde SOHO netwerkproducten, KVM-switches, Bluetooth", het delen van randapparatuur, spanningsbeveiligingsproducten, kabels en Apple iPod®-accessoires. Tevens heeft Belkin haar assortiment uitgebreid met mobiele telefoon- en PDA-accessoires, laptoptassen en oplossingen voor de mobiele consument.

Belkin is een privé-bedrijf met kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Belkin BV
Susie Day
Tel: +31 (0)20 654 7329
E-Mail: susied@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0 )40 235 46 00
Fax:+31 (0) 40 235 46 01
E-Mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com