Politie Amsterdam-Amstelland

Beschonken bestuurder invalidenwagen gepakt

22-7-2004. Omstanders zagen woensdagavond in de Heemstedestraat een invalidewagen in de bocht met bestuurder en al omvallen. Toen ze de man weer in zijn wagen hielpen merkten zij dat hij dronken was. Uit voorzorg haalden ze de sleutels uit het contact. Gewaarschuwde agenten stelden vast dat de man inderdaad gedronken had. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

---
Internetcontact eindigt in ernstig misdrijf
22-7-2004. De wijkteamrecherche van bureau Surinameplein is op zoek naar een man die op 29 juni een man in zijn woning ernstig heeft toegetakeld. De twee hadden elkaar leren kennen via een internetsite. Het slachtoffer zocht via deze site voor biseksuelen contact met jongens. Zo kwam hij in gesprek met een man die zichzelf Brian noemde. In de maanden die volgde had het slachtoffer een aantal keren thuis seksueel contact met deze Brian. Op 29 juni werd Brian opnieuw uitgenodigd. Na wat gepraat en geknuffel liep het slachtoffer naar de slaapkamer. Daar begon Brian hem opeens van achteren op zijn hoofd te slaan met een hard voorwerp. Toen het slachtoffer zich verweerde, pakte Brian een kussen en drukte dit op het gezicht van de man. Uiteindelijk ging Brian er vandoor, mogelijk omdat het slachtoffer zich bleef verweren.
In het ziekenhuis werd vastgesteld dat het slachtoffer een scheur in zijn schedel had.
Signalement dader
negroïde man
tussen 25- 30 jaar

1.70/1.75 meter
slank postuur
rond gezicht
donker gemillimeterd haar
mogelijk bril of lensdragend
opvallend netjes gekleed
spreekt met zachte stem
Inmiddels is vast komen te staan dat de dader meerdere namen gebruikt. Zo noemde hij zich ook Joey of Jerry. Het vermoeden bestaat dat deze dader meerdere slachtoffers heeft gemaakt onder bi -of homoseksuele mannen die hiervan nog geen aangifte hebben gedaan. Bent u zelf slachtoffer geworden, herkent u de dader of weet hij waar hij nu verblijft, bel met: 0900-8844. Anoniem bellen is ook mogelijk, bel M: 0800-7000.
Voorbijganger treedt kordaat op

22-7-2004. Een 42-jarige man vernielde in de nacht van woensdag op donderdag in de Tweede Oosterparkstraat een ruit. Toen een voorbijganger hem aansprak dreigde hij met een revolver. Ondanks deze bedreigingen bleef de alerte passant de man volgen.

Gewaarschuwde agenten konden door het kordate optreden van de voorbijganger de bedreiger inrekenen. Bij zijn arrestatie werd een niet-van-echt te onderscheiden revolver in beslag genomen.
---

Woningoverval in Oost

22-7-2004. Woensdagmiddag rond twee uur werd een vrouw in haar woning in Amsterdam-Oost overvallen door twee mannen. Na aangebeld te hebben drongen zij haar huis binnen. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een vuurwapen geld en goederen afgeven. Daarna namen de daders de benen.

---


---
Openstaande boete van e. 7000,-
22-7-2004. Woensdagavond tussen acht en negen werd bij een verkeerscontrole op de Hoofdweg in Aalsmeer een bestuurder aangehouden die zonder rijbewijs reed. Ook bleek hij nog een openstaande boete te hebben van ruim zevenduizend euro.

---
Taxichauffeur raakt rijbewijs kwijt
22-7-2004. Vannacht werd een 29-jarige taxichauffeur aangehouden omdat hij met een snelheid van bijna 200 kilometer over de A2 reed. De man moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Een klant nam het stuur van de chauffeur over.

---
Vrouw bekneld na aanrijding
22-7-2004. Woensdagavond rond kwart voor elf raakten twee auto's zwaar beschadigd bij een aanrijding op de Amstelveenseweg afrit A10. Een 66-jarige vrouw raakte hierbij lichtgewond. Ze moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden. De technische- en ongevallendienst van de politie heeft de aanrijding in onderzoek.