Gemeente Tilburg

22-7-2004
Derde Moderne Tilburgse School van start
Samenwerking Norbertus MAVO en 2 College West

Norbertus MAVO en 2College West gaan samen in het komende schooljaar een nieuwe Moderne Tilburgse School (MTS) starten, de derde in Tilburg. Het college heeft hiervoor een bedrag van 60.220,= beschikbaar gesteld uit de rijksmiddelen Voortijdig Schoolverlaten.

In de kadernota jeugdbeleid Opgroeien in Tilburg is de ambitie uitgesproken om de betrokkenheid en binding van jongeren van 12 18 jaar met hun school te verhogen.
Deze ambitie wordt in praktijk gebracht door de ontwikkeling van de MTS in het voortgezet onderwijs.
De MTS is een ontwikkeling die vergelijkbaar is met de brede school in het basisonderwijs. De kwaliteit van onderwijs en zorg aan leerlingen staan hierin centraal. Andere belangrijke kernmerken zijn een meer leerlingengerichte benadering en het verhogen van de participatie van ouders bij de school. De MTS ontwikkelt ook een naschools aanbod voor jongeren voor wie dit in het kader van de schoolloopbaan wenselijk of nodig is. Te denken valt hierbij aan begeleiding van huiswerk, oefenen van vaardigheden op ICT gebied, een extra sportaanbod of culturele activiteiten.

In Tilburg zijn inmiddels twee Moderne Tilburgse Scholen: één in samenwerking tussen de Jozef MAVO, het MBC Zorg en Welzijn en de Norbertus MAVo en één in samenwerking tussen het 2College Noord en MBC Economie en Groen. De MTS scholen worden begeleid door de Stichting Onderwijsbegeleidingsdienst te Tilburg.