Gemeente Tilburg

Datum
22 juli 2004

Scream wint kermisprijs Grootvermaak

Kindermiddag druk bezocht; Caribische dag geeft kleur aan kermis

Kermisprijzen vakjury uitgereikt
Vanochtend heeft wethouder Hans Janssen de kermisprijzen van de vakjury uitgereikt aan de winnaars. Dit gebeurde tijdens de door de gemeente georganiseerde kermisbrunch voor de exploitanten bij hun tijdelijke woonlocatie op ´t Laar. Hieronder een overzicht van de categorieën en de attracties:


- Grootvermaak: Scream van exploitant Bungee Fun VOF
- Kinderattractie: Samba Balloon van exploitant Talens Amusement
- Oefeningspel: Kruisboogschieten van exploitant Lahnstein en Zoon
- Kijkwerk: Dynamic Trip van exploitant Weber & Sohn
- Nostalgie: Tour de France van exploitant M.C. van Tol
- Comsumptieve waren: Circus Wagon van exploitant Leon Snep

Kindermiddag geslaagd
De eerste speciale kindermiddag op de Tilburgse Kermis is geslaagd te noemen. De middag was druk bezocht door (ouders met) kinderen. Dit had zeker ook te maken met de woensdagmiddag als vrije schoolmiddag, nu de kermis in een schoolweek valt. Ook in de avond is het gezellig druk geweest op de kermis in de Tilburgse binnenstad.

Reuzenraddiner
Joop Braakhekke kookte gisteravond voor een uitverkocht reuzenrad. De actie, een initiatief van De Rooi Pannen en de gemeente Tilburg, bracht veel toeschouwers op de been en trok landelijke publiciteit. RTL 4 zendt komend televisieseizoen twee afleveringen uit over deze actie van de ´tv-kok´.

Tweede Caribische Donderdag van start
De Stadhuisstraat aangekleed als een heus tropisch strand. Ook elders staat de kermis in het teken van de Caraïben op deze tweede Caribische Donderdag. Veel attracties zijn tropisch aangekleed om een sfeervolle kermisdag te vieren. Op diverse pleinen treedt vanaf 17.00 uur de Joe Carioka Percussion Group op, ook hebben diverse horeca-ondernemers speciale acts ingehuurd.

Vanavond uitreiking publieksprijs
Tot op het laatste moment wordt geheimgehouden wie de publieksprijs 2004 krijgt op de Tilburgse Kermis. Kermisbezoekers hebben kunnen stemmen op www.tilburgsekermis.nl en via de bon in de speciale Tilburgse kermiskrant. Wethouder Hans Janssen doet de uitreiking aan de exploitanten van de door het publiek best gewaardeerde attractie om 20.00 uur.

Voor de pers: Vanavond om 20.00u wordt de publieksprijs uitgereikt. De locatie waar dat gebeurt (bij de attractie) is onder embargo te bevragen bij: Thomas Heesters, 06 51 34 75 20 of Charlotte Maasen, 013 542 88 96.


---- --