PERSBERICHT

Grote tevredenheid over 19-e Holland Cup in Almere

Elf teams uit negen verschillende landen hebben de Holland Cup in de wacht gesleept. In totaal hebben ruim 3000 spelers uit 19 landen in Almere meegedaan aan dit grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland. Uit twee landen kwamen twee winnaars: Nederland en Denemarken.

De Nederlandse cupwinnaars waren SW Zeeburg in de B1-categorie en KSJB in de E1-categorie. De Deense 'dubbel' was voor Veilje (G1) en RB 1906 (D1). De overige winnaars waren Lengokoak uit Spanje (D-zevental), JV Neunkhausen uit Duitsland (G2), Tesla Pardubice uit Tsjechië (D2), KS Wlokniarz uit Polen (C2), Boras AIK uit Zweden (B2), Gibraltar Pilots uit Gibraltar (C1) en Strindheim uit Noorwegen (A1).

Deelnemende ploegen uit de Verenigde Staten en uit 18 Europese landen werkten tijdens de Holland Cup vier dagen lang poulewedstrijden en knock-outwedstrijden af om zich voor de finales te kunnen plaatsen. Op de feestelijk aangeklede finalelocatie, sportpark Klein Brandt van AS'80, zagen vele honderden belangstellenden op zaterdag 24 juli boeiende duels in de elf leeftijdscategorieën.

Die zaterdag werden de imponerende Cups en medailles uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een tweetal grootse ceremonieën, die werden omlijst met muziek en speciale effecten, op het podium dat op het sportpark stond. Op uitbundige wijze vierden de winnaars het behalen van de Holland Cup, terwijl de aanvoerders van de nummers twee, drie en vier ook op het podium mochten komen om hun prijzen in ontvangst te nemen.

Naast de sport stond de 19-e Holland Cup ook in het teken van entertainment. Het begon dinsdagavond met de openingsceremonie, gevolgd door een Beach Party en yellwedstrijd (woensdag), de Veronica Filmtour (donderdag) en een Surprise Party met artiesten zoals Jody Bernal (vrijdag). De onderdelen werden zeer druk bezocht. Ook in het Holland Cup Centrum, dat dit jaar was gehuisvest in sporthal Fanny Blankers Koen aan de Marathonlaan in Almere Stad, heerste met name tijdens de gezamenlijke maaltijden een zeer uitbundige en gezellige sfeer.

De deelnemers, de vijf clubs, de scheidsrechters, de sponsors, de gemeente Almere en alle andere betrokkenen kijken zeer veel voldoening terug op de 19-e editie van het evenement. Dat tevreden gevoel wordt gedeeld door de organisatie. Er kan nu worden begonnen aan de voorbereiding op het vierde lustrum: de 20-e aflevering van de Holland Cup kan in 2005 plaatsvinden in Almere. In hetzelfde jaar viert de organiserende Stichting Euro-Sportring ook het 45-jarig bestaan.

EINDE PERSBERICHT

Vraag de Bijlage:

Winnaars Holland Cup 2004, Challenge Cups en Fair Play Awards

Noot voor de redactie (