Ingezonden persbericht


Apple iPod Mini vanaf 24 juli wereldwijd verkrijgbaar

Bunnik, 7 juli 2004 - Apple maakt vandaag bekend dat de iPod Mini vanaf 24 juli wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. De iPod Mini is de kleinste draagbare muziekspeler ooit, met een capaciteit van 1000 nummers van cd-kwaliteit. De iPod Mini biedt muziekfans de perfecte combinatie van een compact en licht ontwerp, een verfijnde stijl, een ruime opslagcapaciteit voor muziek, een groot gebruiksgemak en een uitstekende geluidskwaliteit.

"In de Verenigde Staten is de iPod Mini een ongelooflijk succes. We zijn dan ook blij dat muziekliefhebbers over de hele wereld nu eindelijk ook kennis kunnen maken met de Mini," aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De iPod heeft de manier waarop mensen naar muziek luisteren compleet veranderd en is inmiddels de populairste digitale-muziekspeler ter wereld."

De iPod Mini is 's werelds kleinste draagbare muziekspeler met een capaciteit van 1000 nummers van cd-kwaliteit en een gewicht van slechts 102 gram. De Mini heeft een lichte, compacte behuizing van geanodiseerd aluminium in vijf kleuren: zilver, goud, roze, blauw en groen. De speler is gemakkelijk met één hand te bedienen dankzij Apple's unieke Click Wheel, en heeft dezelfde bekroonde gebruikersinterface als de andere iPod-modellen. De iPod Mini werkt naadloos samen met iTunes, het toonaangevende Apple programma voor digitale muziek.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De iPod Mini voor Mac en Windows is momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten en is naar verwachting wereldwijd verkrijgbaar vanaf 24 juli via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 269 euro (incl. BTW). Klanten hebben de keuze uit een zilveren, gouden, roze, blauw of groen 4-GB model met een riemclip. Alle iPod Mini's worden standaard geleverd met een koptelefoon met oordopjes, een Apple iPod Mini-lichtnetadapter, een 30-pens-naar-FireWire-kabel van 1,2 meter, een 30-pens-naar-USB 2.0-kabel van 1,2 meter en een cd met iTunes 4.6 voor Mac- en Windows-computers. Optionele accessoires zijn het iPod Mini Dock met een adviesprijs van 39 euro (incl. BTW), een "in-ear"-koptelefoon met een adviesprijs van 39 euro (incl. BTW) en een armband met een adviesprijs van 29 euro (incl. BTW).

De batterij van de iPod Mini kan worden opgeladen via de FireWire- of USB 2.0-kabel en heeft een gebruiksduur tot 8 uur.* Voor gebruik van de iPod Mini is het volgende vereist: een Mac met een FireWire-poort en Mac OS X versie 10.1.5 of hoger (Mac OS X versie 10.2 of hoger aanbevolen) of een Windows-pc met een FireWire- of USB 2.0-poort of een voor Windows gecertificeerde FireWire- of USB 2.0-kaart en Windows 2000 of Windows XP Home of Professional.


* De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen is afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Raadpleeg voor meer informatie www.apple.com/nl/batteries

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iPod, Apple Store en FireWire zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com