Ingezonden persbericht


persbericht

OP 23 EN 24 JULI A.S. ZAL VALKENBURG VERANDEREN IN EEN BRUISENDE EN SWINGENDE BADPLAATS MET 2 DAGEN EN AVONDEN MUZIEK, DANS EN TOPSPORT.

Het Walramplein, midden in het centrum van Valkenburg zal veranderen in een groot zandstrand, waar beachvolleybal voor veel sportiviteit én hilariteit zal zorgen. Op vrijdag zullen er diverse clinics voor de schooljeugd van Valkenburg plaatsvinden, naast een bedrijventoernooi en open toernooi met particuliere inschrijvingen. Indien u wilt meedoen, kan dit heel eenvoudig via onze website www.tropicalbeach.nl . Ook tijdens de toernooien zelf is het mogelijk om nog in te schrijven met teams, bestaande uit 4 personen. Vrijdagavond is er vanaf 21.00 uur de swingende open-air Leeuw beachparty met live-muziek, entertainment en natuurlijk tropische cocktails en hapjes. Tijdens de Leeuw Beachparty zullen onder andere voor u optreden:

Agrupacion Folklorica El Tala
De naam van de Argentijnse groep El Tala is ook de naam van een typisch Argentijnse doornachtige boom, die groeit bij de rivieren Parana en Plata. In de herfst groeien aan de boom gele zoute vruchten, die erg geliefd zijn bij vogels. De groep bestaat uit vijftig dansers, zangers en muzikanten uit de plaats Villa Maria en de nabije omgeving. Villa Maria is de derde belangrijke stad in de provincie Cordoba. Het optreden van El Tala geven de folklore van de diverse regio's in Argentinië weer; de traditionele kostuums zijn bijzonder kleurrijk.

Pacuare Duchi
Costa Rica gelegen in centraal Amerika werd in 1502 ontdekt door Columbus. De nieuwe bewoners dachten er veel goud te vinden, daarom gaven ze het land de naam 'Costa Rica", rich coast, rijke kust. Costa Rica kenmerkt zich door een zeer divers landschap van stranden, tropische jungles, vulkanen, vruchtbare dalen en uitgestrekte bergketens. De Costa Ricaan voelt een grote liefde, respect en waardering voor zijn eigen culturele erfgoed en dit gevoel is sterk verankerd in het dagelijkse leven. Hiervan getuigen de vele ambachtslieden en kunstenaars die uiting geven aan Costa Ricaanse tradities. Het land heeft een rijk verleden van muziek, dans en theater, dat door het ensemble Pacuare Duchi wordt vertolkt.

Op zaterdag 24 juli zal de T-Mobile City Tours te gast zijn op de Leeuw Tropical Beach .Dit professionele beachvollebal toernooi staat, net als alle andere toernooien onder de sportieve leiding van John Stubbe, oud bondscoach van het Nederlandse beachvollebalteam en diverse andere profspelers en -speelsters waaronder Arno van Solkema, hoofdcoach van eredivisie volleybalclub Omniworld uit Almere. Laat u uitdagen om tegen deze en andere Olympische toppers een wedstrijd te volleyen. Ook voor onze jongste gasten biedt de Leeuw Tropical Beach voldoende amusement, met, Kids on The Beach. Voor de ouders is er het Leeuw beachterras om (hopelijk in een lekker zonnetje) te genieten van topsport en amusement, waaronder het beachdance team en mountainbike trail clinics.

s- Avonds zullen vele muzikanten en danseressen bezit nemen van de Valkenburgse terrassen en straten. Op vrijdag en zaterdagavond zal dit gebeuren met swingende performances in de horecastraten van Valkenburg. In vele horecazaken in het centrum van Valkenburg zijn diverse afterbeachparty's. In en rond het centrum van Valkenburg is voldoende parkeergelegenheid. Zo is een gedeelte van het Walramplein, alsmede het parkeerdek boven de Edah goed bereikbaar voor auto's. Leeuw Tropical Beach wordt georganiseerd door Stichting Leeuw Tropical beach, met dank aan Leeuw Bier, T Mobile, World Festival Parade Brunssum e.v.a.

meer info:

www.leeuwbier.nl

www.tropicalbeach.nl


---- --