Politie Zuid-Holland-Zuid

25/07 Hoeksche Waard

25-07-2004 - Persberichten District III

ALCOHOL
MIJNSHEERENLAND Op de N217 in Mijnsheerenland heeft de politie een 32-jarige autobestuurder uit s-Gravendeel aangehouden. Hij reed daar op zondag 25 juli 2004 rond 03.50 uur. De man had een te hoog alcoholpromillage. Hiervoor vorderde de politie zijn rijbewijs in.

RECREATIEVERKEER
NUMANSDORP Bij een controle op recreatieverkeer heeft de politie 21 bekeuringen uitgedeeld. De politie sloot op vrijdag 23 juli 2004 een deel van de parkeerplaats langs de rijksweg A29 bij Numansdorp af voor de controle. Het Korps Landelijke Politiediensten hielp bij de controle met een speciale oplegger en technische controleurs. Twee motoragenten haalden het recreatieverkeer van de snelweg en bracht hen naar de parkeerplaats. Brandweerlieden uit Cromstrijen keken naar de brandveiligheid en waarschuwden mensen als gascomforts van caravans niet in orde waren. Wegenwachters hielpen mensen kleine defecten te verhelpen. In geval van overbelading namen mensen direct maatregelen. De bekeuringen waren onder andere voor verkeerde kentekenplaten, te hoge lading, geen goede spiegel en verlopen APK. Er deden ongeveer twintig mensen mee aan de controle.

RUZIE
OUD-BEIJERLAND Na een ruzie heeft de politie een 39-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Een 48-jarige man uit Mijnsheerenland deed aangifte tegen de verdachte. Op vrijdagavond 23 juli 2004 wilde hij parkeren in de parkeergarage aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland. Ook de verdachte wilde dat. De twee kregen onenigheid over een vrije plek. De 39-jarige bekende dat hij de 48-jarige had geslagen hierbij.

SKELTER
OUD-BEIJERLAND Een politieman heeft voor de diefstal van een skelter twee jongens van 13 jaar aangehouden. De eigenares van de skelter meldde de politie op zaterdagmiddag 24 juli 2004 dat deze voor een winkel in het centrum van Oud-Beijerland stond. Dat klopte. Na onderzoek kwam de agent de twee jongens uit s-Gravenhage en Oud-Beijerland die de skelter hadden neergezet tegen op de Passage. De skelter was een dag eerder gestolen.

AANHOUDING DANKZIJ HULP
OUD-BEIJERLAND De politie heeft een 45-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden dankzij hulp. Agenten stelden op zaterdagavond 24 juli 2004 een onderzoek in naar een woninginbraak op de Croonenburgh in Oud-Beijerland. Agenten gaven het signalement van de verdachte door aan jongeren die in de buurt waren. En dat met succes want zij kwamen de 45-jarige tegen in het park waarna politiemensen hem aanhielden.

VERNIELING
OUD-BEIJERLAND Omdat hij een paar keer tegen een auto trapte hebben agenten een 24-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De auto passeerde op zondag 25 juli 2004 rond 00.50 uur een groep op de Havendam in Oud-Beijerland. De verdachte ging niet opzij maar schopte tegen het voertuig.

SNELLE REDDING
PUTTERSHOEK Door snel ingrijpen is een hond gered. De border collier wandelde samen met zijn eigenares en een andere hond op zaterdagochtend 24 juli 2004 bij de Oosthavenzijde in Puttershoek. De hond sprong hierbij de rivier de Oude Maas in mar dreef af door de stroming. De vrouw waarschuwde de meldkamer. Daar gaf men de melding door aan Rijkswaterstaat die direct de rivier opging met een boot. De mensen van Rijkswaterstaat haalden het dier uit het water en brachten deze aan wal voor hereniging met zijn eigenares.

ONGEVAL
STRIJEN Bij een ongeval tussen een motor en fiets is de 42-jarige fietsster uit Strijen gewond geraakt. Zij had letsel aan haar hoofd. Het ongeval gebeurde op zaterdagmiddag 24 juli 2004 bij de Trambaan in Strijen. De vrouw stak bij een kruising de Trambaan over. De 31-jarige motorrijder uit Strijensas botste tegen de 42-jarige. De ambulance bracht de vrouw naar een ziekenhuis in Dordrecht.