Politie Gelderland-Midden

Didam - Duitser gewond na val van hoogte

Publicatiedatum: 30-07-2004

Bij een bedrijfsongeval aan de Kelvinstraat in Didam is donderdagmiddag een 55-jarige werknemer uit het Duitse Elten gewond geraakt. De man zou tijdens werkzaamheden in een loods op een ladder hebben gestaan. Daarbij zou hij zich hebben verstapt, waarna hij een val maakte van ongeveer 4 meter hoogte. Tijdens zijn val zou de man ook een vorkheftruck hebben geraakt. Als gevolg daarvan liep de Duitser verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Door de politie is de Arbeidsinspectie in kennis gesteld. Over de aard en de omvang van de verwondingen van het slachtoffer is niets nader bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - dagvaarding voor Huissenaar na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 30-07-2004

Een negentienjarige Huissenaar zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen wegens huiselijk geweld. De jongen werd afgelopen woensdagavond door de politie aangehouden in zijn ouderlijke woning, nadat hij een 23-jarig familielid zou hebben bedreigd met een vork. Beiden zouden ruzie hebben gekregen over kleding. Na de bedreiging ontstond een schermutseling in de woning met andere familieleden, waarbij het slachtoffer kans zag de politie te waarschuwen. Die hield de Huissenaar vervolgens aan. De jongen is donderdag na verhoor vrijgelaten en had de bedreiging bekend. In overleg met justitie kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - verdachte verstopt zich in toilet

Publicatiedatum: 30-07-2004

De politie heeft donderdagochtend op de Gounodstraat in Zevenaar een 35-jarige man uit die plaats aangehouden die zich had verstopt in een mobiel toilet. De Zevenaarder werd ervan verdacht kort tevoren op de Methen een 46-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd nadat hij was betrapt op diefstal op een bouwterrein. Het slachtoffer had de verdachte Zevenaarder al eerder deze week op de bouwplaats aangetroffen en sprak hem aan met de vraag wat hij daar te zoeken had. Toen de man daar geen redelijk antwoord op gaf werd hem gesommeerd weg te gaan. Kort daarop ontdekte een van de werknemers op de bouwplaats dat er goederen werden vermist maar de verdachte bleek inmiddels te zijn verdwenen. Donderdagochtend werd de verdachte Zevenaarder wederom aangetroffen, waarop de 46-jarige hem gebood te blijven staan, in afwachting van de komst van de politie. Hierop zou de Zevenaarder een mes tevoorschijn hebben gehaald waarmee hij gedreigd zou hebben. De 46-jarige sloot zich vervolgens op in zijn auto en zag de verdachte wegvluchten op een fiets. Het slachtoffer zette daarop de achtervolging in en zag de verdachte een mobiel toilet in stappen. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte daarin later aan op aanwijzen van het slachtoffer. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---