Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 juli 2004

Drinkebroeders veroorzaken veel overlast

De politie hield zes personen aan wegens verstoring openbare orde door overmatig drankgebruik

Enschede

Verspreid over de dag en nacht van donderdag 29 en vrijdag 30 juli hield de politie meerdere personen, in totaal zes, aan nadat zij door overmatig drankgebruik de openbare orde verstoorden. Zij zijn allen ter ontnuchtering opgesloten.

Het begon omstreeks 12.55 uur op het Stationsplein, waar een 33-jarige Enschedeër zich zeer vervelend gedroeg. Hij had een geopend blikje bier bij zich. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich. Hij zal voor de drie genoemde overtredingen een bekeuring ontvangen.

Omstreeks 17.40 uur vielen twee Enschedeërs van 22 en 36 jaar enkele meisjes lastig op de Korte Hengelosestraat. De politie had het tweetal kort daarvoor van het Stationsplein weggestuurd. De twee verdachten zijn daarop aangehouden.

Omstreeks 22.35 uur vond een 54-jarige Enschedeër het nodig om op de Oude Markt vrouwen te betasten en in de billen te knijpen. Bij de komst van de politie was de man zojuist van een terras afgegooid. Hij was zo dronken dat hij zijn broek op zijn enkels had hangen. Rond 23.55 uur viel een 43-jarige Enschedeër klanten lastig op de Oude Markt.

Om 05.27 uur stond een 39-jarige Enschedeër bij zijn ex aan de woning aan het H J van Heekplein. Hij was stomdronken en bedreigde haar. De verdachte gedroeg zich erg vervelend en is eveneens opgesloten.

Vechtersbazen aangehouden

Politie houdt twee mannen aan nadat ze op de vuist waren gegaan

Enschede

Op vrijdag 30 juli om 04.05 uur, rond het sluitingsuur, stond een politiesurveillance op de Oude Markt en hield daar toezicht. Ze hoorden het geluid van kletsend vlees op vlees en zagen dat twee mannen met elkaar op de vuist gingen. Het was op dat moment niet duidelijk wie van de mannen was begonnen, waarop de politie beide mannen, een 20- en 23-jarige Enschedeër aanhield. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. (04-094385)

Brandstichting

Voor de tweede maal brand gesticht bij dagcentrum De Akkerstaf

Enschede

Op donderdagavond rond 19.10 uur werd een brandje gemeld in een container in de fietsenstalling van het dagcentrum De Akkerstaf aan de Zenderenbrink. Een getuige die toevallig in de buurt was, hoorde gestommel in de fietsenstalling. Hij wist ook van eerdere pogingen tot brandstichting bij het dagcentrum en ging er op af. Hij zag toen de brand en ook zag hij vier knapen wegrennen. De schade is beperkt gebleven omdat de brandweer snel ter plaatse kon zijn en de brand kon blussen. Het signalement van de vier knapen luidt: allen van Turks of Marokkaanse afkomst. Een jongen was lang en ongeveer 14 jaar, hij droeg een rood shirt en een rode pet. Een tweede jongen was wat dikker en eveneens ongeveer 14 jaar, hij droeg een wit shirt. De andere twee knapen waren jongen, ongeveer 12 jaar oud. De politie roept getuigen op zich te melden. Er zijn de laatste tijd volgens de beheerder meerdere brandstichtingen geweest. Deze zijn tot nu toe binnen de perken gebleven. (04-094265)

Lokaalvredebreuk

Man aangehouden nadat hij bedreigingen uitte en weigerde zich daarna te verwijderen

Enschede

Op donderdag 29 juli omstreeks 15.50 uur wordt de komst van de politie gevraagd bij een tandartsenpraktijk. Er zou daar een man binnen zijn die zich erg vervelend gedroeg en ondanks het verzoek het pand te verlaten, niet weg wilde gaan. Uit de verklaring van de tandartsassistente bleek het volgende: er was een 30-jarige Enschedeër binnengekomen, die geen klant van hen was en ook geen afspraak had. De man was in gezelschap van zijn vader. De man vroeg of zijn vader, die erg veel tandpijn had, geholpen kon worden. Nadat zijn naam de op de lijst was gezet konden de mannen plaats nemen in de wachtkamer. Het was daar op dat moment erg druk en het duurde nog wel even. De 30-jarige werd ongeduldig en begon zich tegenover de tandartsassistente vervelend en opdringerig te gedragen. Hij wenste onmiddellijk geholpen te worden. Toen hem geprobeerd werd duidelijk te maken dat het gewoon erg druk was en hij geduld moest hebben, bedreigde de 30-jarige meerdere malen de assistente. Daarop gaf zij hem te kennen dat hij niet meer geholpen zou worden en verzocht zij hem het pand te verlaten. Dit wilde hij niet, waarop de politie werd ingeschakeld. Zelfs toen weigerde de man het pand te verlaten en werd hij aangehouden. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding en werd naar de grond gewerkt om geboeid te kunnen worden. Hij kon omstreeks 18.30 uur met een dagvaarding het bureau verlaten. ( 04-094195)

Verkeerstoezicht

Bromfietsster voor meerdere overtredingen bekeurd

Haaksbergen

Op donderdag 29 juli omstreeks 18.05 uur hield de politie verkeerstoezicht middels de videowagen. Zij zagen op de Enschedesestraat een meisje op een scooter rijden zonder helm. Ze lieten haar stoppen om een bekeuring aan te zeggen. Het meisje gaf daarbij een valse naam op. Toen dit uitkwam, bleek dat het meisje, woonachtig in Deventer, nog maar 15 jaar was. Omdat het vermoeden bestond dat de scooter een te hoge constructiesnelheid heeft, is deze naar het bureau gebracht voor een test op de rollenbank. Daarnaast werd nog een automobilist bekeurd voor het rijden door rood licht. (04-094254)

Rijden onder invloed

Politie bekeurd twee weggebruikers op het rijden onder invloed van alcohol

Enschede en Haaksbergen

Tijdens het toezicht op de verkeersveiligheid controleerde de politie op donderdag 29 juli op de wegen binnen Zuid-Twente. Zij troffen daarbij twee weggebruikers die onder invloed van alcohol verkeerden aan. Omstreeks 19.05 uur zagen zij een 33-jarige man uit Haaksbergen op zijn scooter met hoge snelheid over de Goorsestraat in Haaksbergen rijden. Zij lieten de man stoppen en constateerden drankgebruik. De man werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 2.94 o/oo. Tevens bleek dat de man nog een ontzegging had van de rijbevoegdheid en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Zijn scooter zal nog technisch onderzocht worden op de rollenbank omdat deze vermoedelijk een te hoge constructiesnelheid bereikt. (04-094266)

Om 23.30 uur zag de politie op de G J van Heekstraat in Enschede een 23-jarige Enschedeër in zijn auto rijden. De automobilist sloeg vanuit de Surinamestraat links af de G J van Heekstraat in. Bij het nemen van de bocht verloor hij de macht over het stuur en reed de links gelegen bosjes in, vervolgens over een Cai-aansluitkast om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. Zij auto moest worden afgesleept en het energiebedrijf werd gewaarschuwd voor de aansluitkast. Bij de 23-jarige werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop hij is aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,9 o/oo. Hij kreeg hiervoor een transactie en een rijverbod van 3 uur. (04-094330)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --