Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 31 juli 2004

* ACTIE PREVENTIE FOUILLEREN BLOEMHOF
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield vrijdagmiddag en -avond in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof een actie preventief fouilleren. Tussen twee en tien uur werden op straat 102 personen gefouilleerd en 44 auto's gecontroleerd. In totaal werden drie personen aangehouden, waarvan een 21-jarige man uit Schiedam op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden een alarmpistool, een speelgoedpistool, één slag- en zes steekwapens.
Deze actie is gehouden in het kader van de speciale aanpak Tarwewijk-Bloemhof. Bij deze acties, die zeker nog tot 1 oktober duren, zijn politie, Stadstoezicht, deelgemeenten Feijenoord en Charlois, andere diensten en organisaties en vooral ook, de bewoners bij betrokken.


* MAN SCHIET MET GASPISTOOL - VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen vroeg omstreeks half vijf werd in de Tochtstraat een 23-jarige Schiedammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht even tevoren in het Zwaanshals met een gaspistool te hebben geschoten. Niemand raakte gewond. Politiemensen die op de Zaagmolendrift bezig waren met een controle, hoorden meerdere schoten. Even later zagen zij een auto snel voorbijrijden. Bij het zien van de politiemensen ging de bestuurder van de auto vol in de remmen en reed daarna de Vijlkapperstraat in. De politie achtervolgde de auto, waarna deze op de Zaagmolenstraat/Tochtstraat tot stoppen werd gedwongen. In de auto werd een groot aantal patronen aangetroffen. De bestuurder had het pistool weggegooid. Het gaspistool werd teruggevonden onder een auto in de Wilgenstraat. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij verklaarde met het gaspistool geschoten te hebben om indruk te maken op zijn nieuwe vriendin die hij in het Zwaanshals had thuisgebracht.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks half negen ontstond in een woning in de Platostraat brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Toen de 27-jarige bewoner, die tijdens het koken even was weggelopen, het vuur zag rende hij de woning uit en alarmeerde de hulpdiensten. Brandweerpersoneel, dat met groot materiaal uitrukte, kon echter niet meer voorkomen dat de woning uitbrandde. Enkele naastgelegen huizen liepen rookschade op. Uit een woning werden twee katten geëvacueerd. Nadat de woningen waren doorgelucht, konden de bewoners weer hun woning in. De bewoner van de woning waar de brand ontstond moest elders onderdak vinden.


* GEWONDE NA AANRIJDING AUTO'S
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks tien uur vond op de kruising van de Cromme Meth en de Kouwenaardseweg een aanrijding tussen twee personenauto's plaats.
Hierbij raakte de inzittende van een van de auto's, een 41-jarige vrouw uit Rotterdam gewond.
Een twintigjarige automobilist uit Rotterdam verleende op de kruising geen voorrang aan een auto, die werd bestuurd door een 36-jarige vrouw eveneens uit Rotterdam. Als gevolg van de aanrijding raakte de 41-jarige mede-inzittende van de 36-jarige automobiliste gewond en kwam bekneld te zitten in de auto. Zij werd door brandweerpersoneel uit haar benarde situatie bevrijd. De kruising werd gedurende enige tijd afgesloten voor het verkeer.