Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 31 juli

Den Helder 31-07-2004 - 16.00 uur

Twee kinderen omgekomen bij ernstige aanrijding

Zijdewind, vrijdag 30 juli 2004.

Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur, zijn twee meisjes van 4 jaar en afkomstig uit Schagen bij een ernstig verkeersongeval op de Provincialeweg N241 om het leven gekomen. Een derde kind (2jaar) en vier volwassenen raakten ernstig gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in Amsterdam, Alkmaar en Hoorn.

De personenauto waarin de kinderen zaten werd bestuurd door hun 27-jarige moeder. Zij reed over de N241, komende uit de richting van het Verlaat. In deze auto zat nog een 28-jarige vrouw uit Schagen. De bestuurster zag te laat dat drie autos voor haar op de rijbaan stilstonden. Dit gebeurde omdat de voorste van deze autos linksaf een erf van een woning op wilde rijden. De vrouw botste op de laatste van de drie autos. Deze auto belandde door de aanrijding in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder van deze auto, een 33-jarige man uit Heerhugowaard, kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en bleef ongedeerd.

De auto met de vijf inzittenden raakte na de aanrijding in een slip en kwam hierdoor op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Hier werd de personenauto in de flank aangereden door een vrachtauto die uit de richting Schagen kwam. Deze vrachtauto werd bestuurd door een 73-jarige inwoner van Naaldwijk. Bij hem in de auto zat een 74-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Naaldwijk. De vrachtauto belandde door de aanrijding eveneens in de sloot naast de rijbaan. De bestuurder en een vrouwelijke passagier raakten bekneld in het wrak. Zij zijn door de brandweer bevrijd. De man en vrouw zijn met onbekend letsel overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

De twee 4-jarige kinderen raakten bij de aanrijding zo zwaar gewond dat zij terplaatse zijn overleden. Het derde kind is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Naar dit ziekenhuis werd ook één van de vrouwen overgebracht. De andere vrouw werd naar het ziekenhuis in Hoorn vervoerd. Beiden zijn met onbekend letsel opgenomen.

Ter plaatse werd medische assistentie door de bemanning van zes ambulances en een traumahelikopter. De rijbaan van de N241 is gedurende ruim vier uur afgesloten geweest voor alle verkeer.

Op dit moment zijn de personalia van de betrokkenen bij deze aanrijding nog niet volledig bekend.

Gewonden bij vechtpartijen in De Koog

De Koog, zaterdag 31 juli 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn drie personen gewond geraakt bij twee verschillende vechtpartijen. De eerste ontstond in een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. Een bezoeker, een 25-jarige man uit De Koog, kreeg daar plotseling van een tot nu toe onbekende persoon een harde slag in het gezicht. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond aan een oog en liep een gebroken neus op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Kort daarna onstand een vechtpartij tussen een aantal jongelui op de Dorpsstraat. Hierbij raakten twee mannen van 27 en 32 jaar en afkomstig uit Den Burg en De Koog gewond. De twee werden aangevallen door een groep jongeren die kort daarvoor betrokken waren bij een bedreiging van een vriend van de beide slachtoffers. Vermoedelijk was de groep uit op wraak want plotseling werden de twee aangevallen. Beiden raakten gewond in hun gezicht en mond en moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Auto verdwenen na woninginbraak

Callantsoog, vrijdag 30 juli 2004.

Vrijdagmiddag ontdekte de bewoner van een zomerhuisje aan de Kruisweg dat er was ingebroken. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Naast een mobiele telefoon, sieraden en wat kleingeld bleken ook de sleutels van de auto en de auto van de bewoner te zijn verdwenen. Het betreft een Seat, type Cordoba. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken 40-LS-JR. De inbraak moet hebben plaats gevonden tussen 13.45 en 17.00 uur

Verdachte beroving aangehouden

Den Helder, zaterdag 31 juli 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Koningstraat. Kort daarvoor had hij een man beroofd. Het slachtoffer, een 55-jarige man uit Den Helder, werd lopend over de Koningstraat, plotseling van achteren aangevallen waardoor hij kwam te vallen waardoor hij gewond raakte aan zijn hoofd. Nadat de verdachte verschillende zakken had doorzocht, het is niet bekend of en zo ja wat de man heeft weggenomen, liep hij weg. Getuigen wisten de dader aan te wijzen waarna hij kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

De Helder, zaterdag 31 juli 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 30-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Boterzwin. Kort daarvoor had de verdachte zijn vriendin mishandeld. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Daarnaast uitte hij tijdens het overbrengen naar het politiebureau verschillende dreigementen in de richting van de agenten. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Jongen aangehouden na het plegen van vernielingen

De Koog, vrijdag 30 juli 2004.

Vrijdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op het strand. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een aantal vernielingen van strandhuisjes. Deze vernielingen werd gepleegd in de nacht van donderdag op vrijdag. Van zon 30 strandhuisjes werden een groot aantal ramen vernield. Ook bleken een aantal deuren te zijn ingetrapt. De schade bedraagt enkele duizenden euros. De politie kwam de verdachte op het spoor omdat in één van de vernielde huisjes goederen werden aangetroffen die wezen in de richting van de identiteit van de jongen. Na zijn verhoor is de jongen weer in vrijheid gesteld.