2e persbericht van zaterdag 31 juli 2004

Eindhoven 31-07-2004 - berichten uit de regio

Helmond: Onder invloed

Zaterdagmorgen om 00.44 uur is, op de Azalealaan een 30-jarige automobilist uit Lierop aangehouden. Politiemensen die over de Deurneseweg reden zagen plotseling dat de verdachte hen op de verkeerde rijbaan tegemoet kwam. Zij probeerden de man met lichten te waarschuwen maar deze reageerde in het geheel niet. Na een korte achtervolging bracht de man zijn bestelbus tot stilstand en probeerde hardlopend weg te komen maar de politiemensen konden hem toch aanhouden. De man was onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,80 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Op het Stationsplein is zaterdagmorgen om 02.40 uur een 19-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Bij een controle bleek dat de man in het bezit was van 6 bolletjes cocaïne. Hij is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Nuenen: Onder invloed

Een 37-jarige Eindhovense automobilist is zaterdagmorgen om 03.10 uur, op de Europalaan aangehouden. Politiemensen zag dat de man met zijn personenauto slingerend over de weg reed. Bij controle bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1.40 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bergeijk: Gewapende overval

Zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur is op het Hof een 23-jarige inwoner van Bergeijk, door een ongeveer 25-jarige blanke man, lang ± 1.90 m, gekleed in een vale spijkerbroek en een wit T shirt met rode letters aan de voorzijde, overvallen. De overvaller eiste, onder bedreiging van een mes, geld en de telefoon van het slachtoffer en sloegt hem daarbij in het gezicht. Het slachtoffer gaf de man zijn portemonnaie en zijn telefoon. De overvaller nam geen genoegen met hetgeen in de portemonnaie zat en dwong het slachtoffer geld te pinnen bij een daar in de buurt aanwezige geldautomaat. Nadat het slachtoffer het gepinde geld aan de overvaller had gegeven moest hij ook zijn autosleutels afgeven en aanwijzen waar zijn auto stond. Hierna is de overvaller met medeneming van de personenauto merk Opel, type, Corsa, kleur grijs voorzien van het kenteken TH-SV-37, weggereden. De politie is dringend op zoek naar eventuele getuigen die iets van de overval hebben gezien of die het signalement van de man herkennen. Heeft uw iets gezien bel dan naar 0900 8844.

Helmond: Aanhouding na vernieling en bedreiging

Op de Twentehof is zaterdagmorgen om 11.31 uur een 29-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor vernielingen te hebben gepleegd en een 41-jarige inwoonster van Helmond met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.