---

Nieuwsberichten
---

Fokker detachement keert terug uit Jordanië

30-7-2004 11:33:00

Een Fokker 60 van de Koninklijke Luchtmacht, met bijbehorend detachement, keert op dinsdag 3 augustus na een periode van zes maanden in Jordanië terug op de vliegbasis Eindhoven. Het recente besluit om vanaf volgend jaar tijdelijk twee F-60s te stationeren in de Antillen, heeft geleid tot het einde van de missie in het Midden-Oosten.

Het detachement, bestaande uit twintig medewerkers van voornamelijk het 334 Squadron van de vliegbasis Eindhoven, was gestationeerd in Amman. Op verzoek van de Verenigde Naties heeft de Fokker 60 meer dan honderd vluchtopdrachten uitgevoerd en ruim 440 passagiers plus zon 200.000 kilo vracht vervoerd ten behoeve van het World Food Program. Daarnaast bracht hij personeel en materieel van de VN naar onder meer Katar, Beiroet, Cyprus, Koeweit en Erbil, Bagdad en Basra in Irak.

De twee Fokker 60 vliegtuigen, waaronder het terugkerende toestel, die volgende jaar tijdelijk worden ingezet in de Antillen om de luchtverkenningscapaciteit voor de Kustwacht Nederlandse Antillen & Aruba en de Kustwacht Nederland te leveren, zullen enkele aanpassingen ondergaan.

Factsheet Fokker 60 Utility Nieuws Nieuwsberichten