Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 3 augustus 2004

* HOND IN BESLAG GENOMEN NA BIJTEN KIND
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart voor zes raakte op de Abtsweg een vierjarige meisje uit Rotterdam gewond, nadat ze werd gebeten door een hond. Het dier, dat was aangelijnd, had het slachtoffertje in haar been gebeten. Het meisje werd voor nadere behandeling door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. De hond werd in beslag genomen.


* BROER SLAAT VRIEND VAN ZUS MET KLAUWHAMER

ROTTERDAM - Een 30-jarige inwoner uit Waddinxveen werd in de nacht van maandag op dinsdag rond half drie aangehouden op het Klarinet. De man had kort ervoor de vriend van zijn zus, een 26-jarige Rotterdammer met een klauwhamer geslagen. Onenigheid in de relatie van zijn zus was voor de Waddinxveener de reden om de klappen uit te delen. Het slachtoffer liep een gescheurde wenkbrauw op en werd behandeld in het Sint Fransiscus Gasthuis.


* HENNEPKWEKERIJEN IN WONINGEN AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde maandagmorgen omstreeks elf uur, naar aanleiding van stankklachten, een onderzoek in twee woningen in de Voetjesstraat in. In de woningen werden hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden 881 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaren van de hennepkwekerijen wordt, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield maandagmiddag en -avond, naar aanleiding van te hoog gereden snelheden, op de Straatweg en Spinozaweg snelheidscontroles.
Tussen vijf uur en half zeven lapten op de Straatweg 55 van de in totaal 1123 passerende automobilisten de 50km-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 78 km/uur. Op de Spinozaweg reden tussen half acht en negen uur 83 van de in totaal 357 gecontroleerde autobestuurder harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.

Middaguitgave maandag 2 augustus 2004

* ARBEIDSONGEVAL, ZEVENTIENJARIGE JONGEN ERNSTIG GEWOND

ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks kwart voor twaalf raakte tijdens werkzaamheden op de Bunschotenweg een zeventienjarige jongen ernstig gewond. Het slachtoffer stond op een tankcontainer. Hij had de container met lucht afgeperst, om naar een mogelijke lekkage te zoeken bij het mansgat. Door nog onbekende oorzaak vloog de deksel van het mansgat open en raakte de jongen die boven het deksel aan het werk was. Het slachtoffer werd vervolgens in de lucht geslingerd, waarna hij een val van vier meter maakte en op het beton terechtkwam. Het slachtoffer liep hersen- en buikletsel op en is met een spoedtransport, in kritieke toestand, door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA BESCHIETEN VROUW MET KRUISBOOG

SPIJKENISSE - Maandagmiddag omstreeks kwart over één werd een 32-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Hij had vanaf zijn woning in de Uranusstraat met een kruisboog op een vrouw geschoten.
De verdachte schoot twee maal met het wapen in de richting van een 37-jarige vrouw uit Spijkenisse, die hierbij verwondingen aan haar arm opliep. Aanleiding voor de schietpartij waren problemen in de relationele sfeer. De man werd na de schietpartij in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


* MAN STEEKT EX-VRIENDIN NEER, VERDACHTE AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - Maandagmiddag omstreeks kwart voor twaalf werd een twintigjarige man uit Pernis aangehouden nadat hij op de Einsteinweg zijn achttienjarige ex-vriendin uit Spijkenisse had neergestoken.
De verdachte maakte enkele steekbewegingen naar het slachtoffer, die hierbij lichte verwondingen opliep aan haar nek en hals. Zij moest voor behandeling naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis worden gebracht. De 20-jarige man werd ter plaatse aangehouden door politiemensen. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* VROUW BEROOFD VAN ZOJUIST GEPINDE GELD
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart over twee werd op de Beijerlandselaan een 40-jarige vrouw uit Rotterdam onder meer van haar geld beroofd. Het slachtoffer had zojuist geld gepind en vervolgens het geld (enkele honderden euro's) samen met de pinpas, in haar paspoort gestopt. Plotseling werd het paspoort (met het geld) door een man die op een fiets reed, uit haar hand gegrist. Met de buit vluchtte de verdachte in de richting van de Groene Hilledijk.

Ochtenduitgave maandag 2 augustus 2004