Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht 03-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Fietsers op snelweg

AMERSFOORT In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus moest de politie twee fietsers van de snelweg A1 afhalen.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat over de snelweg A1 ter hoogte van Amersfoort twee fietsers in de richting van Apeldoorn zoude fietsen. Politiemensen zagen het tweetal vanaf de snelweg de afrit Amersfoort noord opfietsen en zij kregen een stopteken.

De politiemensen herkenden één van hen als een 22-jarige man uit Amersfoort. Hij kreeg een bekeuring voor het fietsen op de snelweg. De ander weigerde zijn naam op te geven en was duidelijk zwaar onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar gaf hij zijn personalia wel op: hij bleek 27 jaar oud te zijn en was afkomstig uit Amersfoort. Hij kreeg bekeuringen voor het met de fiets rijden op een snelweg, het niet werken van zijn fietsverlichting en voor openbare dronkenschap.

Vernieling

AMERSFOORT Op maandag 2 augustus werd een man aangehouden voor verneiling.

Rond 21.45 uur zag een 54-jarige bewoner van de Panfluitstraat dat een man zijn tuin inliep. Hij sprak samen met zijn buurman de vreemde man aan, waarna de man de tuin uitliep, de oprit van de woning op. Daar sloeg hij enkele deuken in de motorkap van de auto van de 54-jarige bewoner. De bewoner belde de politie en toen hij terugkwam, bleek de verdachte weg te zijn gelopen naar een nabijgelegen parkje.

Politiemensen troffen de verdachten op aanwijzen van enkele buurtbewoners liggend in het parkje aan. Daar lag hij te slapen en er hing een enorme alcohollucht om hem heen. De verdachte, een 25-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden. Nadat de verdachte is ontnuchterd, zal hij terzake de vernieling worden gehoord.

Inbraak bedrijf

WOUDENBERG Tussen zondag 1 en maandagochtend 2 augustus is ingebroken bij een bedrijf aan De Nort.

Op maandagochtend rond 07.30 uur zag een medewerker van het bedrijf dat een toegangsdeur van het pand openstond. In het pand stond een aantal vrachtautos. Uit meerdere vrachtautos bleek de laptop te zijn weggenomen. De laptops waren speciaal voor het bedrijf gemaakt en voor een ander zo goed als waardeloos. Bij de diefstal waren de laptops losgebroken van het bevestigingssysteem in de cabine.

Getuigen die op zondag 1 augustus of de daaropvolgende nacht iets opvallends op of in de omgeving van De Nort hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.