Concours Hippique International Officiel (CHIO)

3 augustus 2004, CHIO Rotterdam in 2005 van 16 t/m 19 juni

- CHIO Rotterdam

Datum: 3 augustus 2004

CHIO Rotterdam in 2005 van 16 t/m 19 juni

Rotterdam, 3 augustus 2004 - Het CHIO Rotterdam zal volgend jaar van 16 t/m 19 juni plaatsvinden en ook voor 2006 staat het internationale hippische evenement in juni op de kalender.

De uiteindelijke beslissing om het CHIO in juni te houden is in nauw overleg met FEI, KNHS en het CHIO in Aken genomen. De positieve reacties die het bestuur van deelnemers en sponsors na afloop van het CHIO 2004 kreeg op de keuze voor juni dit jaar (in verband met de Olympische Spelen) zijn een goede aanmoediging om het evenement volgend jaar weer in deze periode te laten plaatsvinden. Verder is de nieuwe datum mede op verzoek van het CHIO in Aken gekozen. In Aken is inmiddels een verbouwing gestart die de accommodatie geschikt moet maken voor de Wereld Ruiter Spelen in 2006 en door van datum te wisselen met het CHIO Rotterdam zou dat wat extra tijd vrijmaken voor deze verbouwing.

"We mogen terugkijken op een zeer geslaagd evenement dit jaar waarbij we niet alleen een sterker deelnemersveld in de ring hebben zien presteren, maar ook een groter aantal toeschouwers en een goede belangstelling van de sponsors hebben gekregen", aldus de heer Frans Lavooij voorzitter van het CHIO Rotterdam. "Dit sterkt ons om ook in het komend jaar het evenement in juni te laten plaatsvinden."

In 2005 zal het CHIO Rotterdam wederom een van de acht internationale hippische evenementen zijn waar 's werelds beste spring equipes zullen strijden in de Samsung Nations Cup Super League en ook een aantal dressuurtoppers heeft reeds laten weten volgend jaar graag van de partij te zijn.