Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 augustus 2004


Eefde- Poltie neemt auto in beslag na onverantwoord rijgedrag


De politie heeft maandagavond de auto van een 19-jarige Zutphenaar in beslag genomen omdat hij onverantwoord rijgedrag vertoonde. De politie kreeg rond 22.00 uur meerdere meldingen van rondcrossende auto's in Eefde. Op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Schurinklaan werden enkele jongeren in auto's aangetroffen, maar zij maakten zich op dat moment niet schuldig aan overlast.


Terwijl de agenten een praatje met de groep maakten hoorden zij een auto met zeer hoge snelheid naderen. De auto reed zodanig hard dat de banden in de bochten piepten en op de Schurinklaan werd eerst flink gas gegeven om vervolgens met rokende banden af te remmen om tot stilstand te komen ... bij de politiemensen. De bestuurder kreeg de agenten echter pas in de gaten, toen hij door hen over zijn gedrag werd aangesproken. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en de auto is in beslag genomen. Vandaag wordt overleg gepleegd met de officier van justitie in Zutphen over de verdere afhandeling.


Man brengt gestolen auto terug


Zutphen, 02-08-2004, 22.20 uur

Een 39-jarige inwoner van Deventer stond maandagavond bij het politiebureau in Zutphen en wilde graag naar binnen. De man werd binnen gelaten en al gauw bleek, dat hij een door hem gestolen auto terug wilde brengen. De man verklaarde de auto in Deventer onder bedreiging van een mes te hebben weggenomen. De man is aangehouden en is inmiddels overgedragen aan de politie Deventer, die een verder onderzoek instelt.


Aanrijding met letsel


Wilp, Wilpsedijk, 02-08-2004, 15.00 uur

Een 57 jarige inwoner van Deventer reed als motorrijder over de Wilpsedijk. Op een gegeven moment sloeg hij linksaf, waarbij hij een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 66 jarige inwoner van Apeldoorn over het hoofd zag. Een aanrijding tussen beide voertuigen volgde. Ten gevolge van deze aanrijding moest de motorrijder overgebracht worden naar het ziekenhuis, maar na behandeling kon hij weer naar huis.


Diefstal uit de woning

Eefde, Papaverstraat, 02-08-2004, 09.30 uur

Een bejaarde inwoner van Eefde kreeg bezoek aan huis van een persoon die zich bekend maakte als verzekeringsagent. Hij zou de belastingteruggave voor de Eefdenares kunnen regelen, maar had daar wel "even" de bankpas voor nodig. Deze werd hem overhandigd en het lijkt er op, dat deze ook weer wordt teruggelegd. Alleen 15 minuten nadat de man is vertrokken komt de Eefdenares er achter, dat de bankpas weg is. Ook het briefje met de pincode, welke bij de pas had gelegen was weg. Er bleek direct geld van de rekening te zijn gepind en de politie stelt en onderzoek in.
De politie blijft waarschuwen voor lieden die als verzekeringsagent, bankmedewerker of monteur van gas of water ouderen benaderen en geld bij hen lospraten.
Familie, kennissen maar ook personeel van geldinstelling worden gevraagd om alert te zijn wanneer een oudere een ongewone geldtransactie wil uitvoeren !


Winkeldiefstal


Een 72 jarige inwoner van Zutphen nam maandagmiddag uit een winkel aan het Stationsplein in Zutphen een reisboekje weg. Hij werd hierbij betrapt en mag derhalve een boete van 125 euro betalen.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --