Gemeente Amsterdam

Vrijstelling voor laag vliegende helicopter
Vrijstelling VFR-vliegen beneden de minimum VFR-vlieghoogte 3 augustus 2004 - Kennisgeving
Deze hele maand kunt u zo nu en dan een helicopter lager over de stad zien vliegen dan gebruikelijk. Er worden metingen verricht, waarvoor laag vliegen helaas nodig is. Hieronder vindt u de kennisgeving over de vrijsteling die hiervoor is verleend.

Kennisgeving

Helicopter

De Luchtverkeersleiding Nederland heeft aan Heli Holland Airservice B.V. vrijstelling verleend om van 2 augustus tot en met 30 september 2004 gedurende de daglichtperiode met een Aerospatiale Twinstar AS 355 helikopter (of gelijkwaardige vervangende helikopter) beneden de minimum VFR (Visual Flight Rules)-vlieghoogte te vliegen. De minimum-hoogte is 225 ft, of 100 ft boven de hoogste hindernis binnen een afstand van 600 m van de helikopter. Het laagvliegen zal tot een minimum worden beperkt. De geluidsproductie van de helikopter kan echter wel overlast veroorzaken.

De vluchten worden uitgevoerd ten behoeve van het verrichten van metingen door middel van fotogrammetrie van:

* een traject vanaf de A9 bij Lijnden (gemeente Haarlemmermeer) via de N200 bij Halfweg (gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude/Amsterdam), de A10 en de A8 naar knooppunt Zaandam, t.b.v. de aanleg van een westelijke randweg bij Amsterdam en de bouw van een tweede Coentunnel, in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat;

* een traject van de trambaan vanaf de Wibautstraat (gemeente Amsterdam) via het Amstelstation en Duivendrecht naar Gein, in opdracht van de gemeente Amsterdam.

© Gemeente Amsterdam