AutoRai

30-3-2004

Volvo hoofdsponsor Sneekweek

Volvo Cars Nederland wordt met ingang van 2004 voor drie jaar hoofdsponsor van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) en daarmee van de alom bekende Sneekweek, het grootste zeilevenement van Europa.

Als hoofdsponsor van de Volvo Ocean Race heeft het automerk al een hechte band met de zeilwereld. Als logische vervolg daarop gaat Volvo nu ook in Nederland de zeilactiviteiten uitbreiden.

Algemeen Directeur Kiek van der Wall tekende onlangs een driejarig contract met de voorzitter van de KWS, Hugo Snoekc. Volvo is al jaren nauw verbonden aan de zeilsport met de Volvo Ocean Race. Nu gaan we meer doen voor zeilend Nederland. De Sneekweek is één van de meest aansprekende zeilevenementen, met een uitstraling die perfect past bij Volvo, aldus Van der Wall. Naast hoofdsponsor Volvo wordt de Sneekweek onder meer gesteund door Heineken, Lankhorst en Gaastra. De Sneekweek wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 12 augustus.

De KWS
De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) is niet alleen de grootste watersportvereniging van ons land, de club is daarnaast landelijk actief. Vrijwilligers van de KWS worden regelmatig ingezet om zeilwedstrijden elders in het land te organiseren. Zo organiseert de KWS dit jaar onder meer het Volvo EK Yngling in Stavoren.

Volvo en zeilen
De zeilsport sluit perfect aan op de waarden van het Volvo merk: veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu. Volvo is hoofdsponsor van de belangrijkste zeilrace op open water: de Volvo Ocean Race. De volgende editie van deze zeilrace rond de wereld gaat in november 2005 weer van start, met deze keer zelfs twee Nederlandse zeilschepen van ABN AMRO. In Nederland is Volvo momenteel al sponsor van de HISWA, de SPA Regatta, Yngling Club Holland en het Volvo EK Yngling.