Politie Zuid-Holland-Zuid

8/8 Weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

08-08-2004 - Nieuwsberichten district II

MEDICIJNEN VERLOREN: WAARSCHUWING
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Op bureau Hardinxveld-Giessendam is vrijdagmiddag 6 augustus het verlies van medicijnen gemeld. Het betreft 2 of 4 stuks pillen ISORDIL 5 MG, roze van kleur. De pillen zitten in een doorzichtig hartvormig doosje. Navraag bij de apotheek wees uit, dat het gebruik door kinderen gevaarlijk kan zijn. De pillen zouden in Hardinxveld-Giessendam verloren zijn.

ACHTERVOLGING
GORINCHEM Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagmiddag 6 augustus na een achtervolging aangehouden door twee politie-agenten. Op het Stadhuisplein te Gorinchem had hij een deuk in het portier van de auto van een 57-jarige man geschopt. Gewaarschuwde agenten gingen op aanwijzen van de 57-jarige achter de 41-jarige aan die op dat moment in een bedrijfsauto reed op Tussen de Bruggen. De verdachte reageerde niet op geluidssignalen en stop-geboden van de politie-auto. Hij reed hard over de Banneweg en negeerde rode stoplichten, waarna hij bij een volgend stoplicht staande gehouden werd door de agenten. Zij wilden toen de man aanhouden, wat mislukte doordat de man direct op de agenten insloeg en schopte. Ook pepperspray hield de man niet tegen. Hij sprong in de auto en reed er vandoor. Daarbij raakte hij een personenauto op de Banneweg waarna hij de A15 richting Hardinxveld op reed. Even later stopte hij op de vluchtstrook. De agenten hebben de man toen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld. De auto waarin hij reed, bleek gestolen te zijn. Ook had de man een rij-ontzegging.

BEDREIGING
ALBLASSERDAM Vrijdagavond 6 augustus is een 29-jarige man uit Sittard aangehouden bij een woning aan de Vroegestraat te Alblasserdam en in verzekering gesteld. Hij zou zijn daar wonende familie bedreigd hebben om aan geld te komen voor zijn verslaving.

MUNITIE
PAPENDRECHT Op vrijdagavond 6 augustus gingen politie-agenten na een melding van een vechtpartij naar de Leeuwerikstraat te Papendrecht. Ter plekke stond de bewoner op de galerij, maar ontkende dat er een vechtpartij was geweest. De kapotte ruit van de voordeur had hij naar eigen zeggen, zelf veroorzaakt. Binnen troffen de agenten enkele patronen aan van een jachtgeweer. Daarop kreeg de eigenaar een procesverbaal en werden de patronen in beslag genomen.

TASJESROOF
PAPENDRECHT Een 67-jarige vrouw uit Papendrecht is slachtoffer geworden van een tasjesroof. Dit gebeurde toen zij vrijdagmiddag 6 augustus over het Oude Veer fietste. Twee jonge mannen op een scooter kwamen langszij, waarop de duopassagier haar tas uit het boodschappenmandje graaide. Het signalement is als volgt: de bestuurder van de scooter heeft een lichtgetinte huidskleur, bol hoofd, rood/oranje t-shirt, zwart krullend kort haar, leeftijd ca. 18 jaar. Het signalement van de passagier op de scooter: lichtgetinte huidskleur, zwart kort haar, streepjeshemd kleur groen/geel, leeftijd ca. 18 jaar. Getuigen die iets hebben gezien tussen 14.00 en 14.30 uur worden verzocht zich te melden via (0900) 8844, vragen naar GPF Papendrecht.

SNELHEID- EN GORDELCONTROLE
GORINCHEM Het Verkeerkeershandhavingsteam heeft vrijdag 6 augustus gecontroleerd op snelheid en het dragen van gordels aan de Spijksesteeg, de Newtonweg, de Banneweg en de Stationsweg te Gorinchem. Overtreders werden staande gehouden. Er werden 14 bekeuringen wegens te hard rijden en 17 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel uitgedeeld. In totaal werden er 683 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

KLAPPEN VOOR TAXICHAUFFEUR
GAMEREN Een taxichauffeur uit Gorinchem heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 augustus enkele klappen gekregen van drie jongeren die hij vanuit een café in Gameren had vervoerd. Zij weigerden te betalen, in plaats daarvan mishandelden zij hem. De politie stelt een onderzoek in.

BOOT GESTOLEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Tussen 1 en 7 augustus is aan de Kanaaldijk bij de watsersportvereniging een vaartuig met buitenboordmotor gestolen, merk Uttern, wit. De dieven hadden het kettingslot doorgeknipt en de touwen losgemaakt.

POLITIE TREEDT OP
SLIEDRECHT In de nacht van 7 op 8 augustus heeft de politie in Sliedrecht opgetreden in uitgaansgebieden om de openbare orde te handhaven. Daarbij zijn 6 personen aangehouden. Even voor middernacht werden politieagenten verzocht om bij een eetgelegenheid in de Kerkbuurt op te treden tegen een groep jongeren die daar stennis schopten. Na enig aandringen gingen de jongeren weg, behalve een 19-jarige Sliedrechter die beledigende taal uitsloeg naar de agenten, waarop hij werd aangehouden. Om middernacht werden er vernielingen gepleegd op het schoolplein tussen de Kerkbuurt en de Scheldelaan. Agenten wisten hiervoor een 17-jarige Sliedrechter aan te houden. De rest van groep rende weg.
Daarbij werd nog een ruit vernield op de Kerkbuurt, waarbij helaas geen dader(s) te vinden waren. Rond 02.00 uur had de politie het druk met het scheiden van vechtende jongeren. Toen het aantal personen groeide tot enkele tientallen, is assistentie ingeroepen van meerdere surveillance-autos en de hondenbrigade. Toen is het publiek gevorderd zich uit de Kerkbuurt te verwijderen, op straffe van aanhouding Twee jongemannen uit Sliedrecht van respectievelijk 18 en 21 jaar weigerden hieraan gevolg te geven en werden daarop aangehouden. Een 17-jarige uit dezelfde plaats werd aangehouden wegens belediging van een agent. Deze bleek een veelpleger te zijn. Hij moest in de boeien geslagen worden, waarbij een agent gewond raakte aan zijn hoofd. De man is op het bureau ingesloten. Vervolgens was er in de omgeving van het Langeveldplein een samenscholing van jongeren die weggestuurd waren vanaf de Kerkbuurt en waarvan er een aantal buiten op straat ruzie met elkaar kregen. De laatste Sliedrechter die werd aangehouden, was een 17-jarige die een deuk in de auto schopte van een 21-jarige Alblasserdammer op het Burgemeester Winklerplein.

BENZINE NIET BETAALD
HARDINXVELD-GIESSENDAM Na het tanken van benzine bij een tankstation aan de A15 reed de bestuurder weg zonder te betalen. Dit gebeurde op zondagmiddag 8 augustus. Via het kenteken dat doorgegeven werd door personeel, kon de 22-jarige man even later in zijn woning aan het Damsterdiep te Dordrecht worden aangehouden.