Digitale Gemeente Houten

FC Utrecht wint Johan Cruijff schaal

zondag 8 augustus 2004 - Bron: Redactie SDGH

FC Utrecht heeft voor het eerst de Johan Cruijff Schaal veroverd door in Amsterdam met 4-2 van Ajax te winnen. Wederom moest Ajax het onderspit delven tegen de Utrechters. Dit keer thuis in de Arena.

Het duel kwam pas in de tweede helft tot leven met een voorsprong van Ajax. Soetaers kon even later, na hard inkomen op De Jong, met rood vertrekken. In de periode hierna werd Utrecht steeds sterker en maakte in de 70e minuut gelijk.

Hierna werd de situatie voor Utrecht minder rooskleurig. Broerse moest vertrekken na 2 keer geel en Sneijder maakte vervolgens 2-1 voor Ajax.

De Amsterdammers dachten de wedstrijd vervolgens makkelijk te kunnen uitspelen, maar Utrecht-trainer Foeke Booy deed echter een gouden greep. Hij bracht Somers voor De Jong en die bezorgde met twee treffers FC Utrecht de Schaal.

Ver in blessuretijd zorgde Douglas voor de definitieve beslissing. "De zege is verdiend. We hadden meer grip en kregen de betere kansen", aldus Booy.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).