---

Nieuwsberichten
---

Hr.Ms. Willem van der Zaan nieuw stationsschip in de West

9-8-2004 15:58:00

Hr.Ms. Willem van der Zaan is met ingang van maandag (9 augustus) het nieuwe stationsschip in het Caraïbisch Gebied. Onder het afgeven van de gebruikelijke ceremoniële saluutschoten aan de koninkrijksvlag en aan de Gouverneur van de Nederlandse Antillen, passeerde het fregat vandaag de havenhoofden van Willemstad. De Willem van der Zaan volgt Hr.Ms. Van Galen op en zal een klein half jaar in de regio verblijven.

De Willem van de Zaan is een multipurposefregat van de Karel Doormanklasse. Naast maritieme presentie bestaat haar belangrijkste taak in het Caraïbisch gebied uit het uitvoeren van drugsoperaties. Hr.Ms. Willem van der Zaan zal de komende maanden taken verrichten voor zowel de Koninklijke Marine als de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba (KNA&A).

Het schip met haar bijna 140-koppige bemanning vertrok 29 juli uit Den Helder. Het fregat is uitgerust met een Westland Lynx helikopter. Verder heeft het voor de counterdrugstaken buiten de territoriale wateren een Law Enforcement Detachment (LEDET) aan boord van de US Coast Guard.

Hr.Ms. Willem van der Zaan heeft voor verschillende goede doelen op Curaçao en Aruba rolstoelen, brailleboeken en rollators meegenomen. Deze worden zo snel mogelijk aan de instanties overhandigd.

Nieuws Nieuwsberichten