ABVAKABO FNV

Vertrek Van Huygevoort ABVAKABO FNV

Zoetermeer, 10 augustus 2004

Vertrek van Huygevoort ABVAKABO FNV

Op 10 augustus 2004 heeft Guus van Huygevoort (60) bekend gemaakt dat hij wegens gezondheidsredenen genoodzaakt is zich per direct terug te trekken als bondsvoorzitter van ABVAKABO FNV. Edith Snoey (48), thans vice-voorzitter, zal zijn functie waarnemen. Snoey is inmiddels ook door het bondsbestuur naar voren geschoven als bestuurskandidaat voor het voorzitterschap. Zo spoedig mogelijk zal een statutair congres een nieuwe voorzitter kiezen.

Guus van Huygevoort is ruim dertig jaar actief geweest in de Nederlandse vakbeweging. De afgelopen twintig jaar maakte hij deel uit van het dagelijks bestuur van ABVAKABO FNV, waarvan de laatste tweeëneenhalf jaar als voorzitter. Zowel binnen als buiten de vakbeweging wordt Van Huygevoort beschouwd als een even markant als gezaghebbend persoon. Van Huygevoort wordt terecht gezien als één van de belangrijkste steunpilaren van de Nederlandse overlegeconomie. Hij was compromisgezind als het kon en strijdbaar als het moest.

Van Huygevoort was zeer actief in de internationale vakbeweging en is lid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Door het vertrek van Van Huygevoort verliest ABVAKABO FNV een voorzitter met veel ervaring, een scherpe visie en dito strategisch inzicht.

De succesvolle carrière van Edith Snoey binnen de vakbond heeft zeven jaar geleden geleid tot een plaats in het dagelijks bestuur van ABVAKABO FNV. De laatste jaren bekleedt zij binnen het bestuur de functie van vice-voorzitter.


---

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

Wilt u meer weten over ABVAKABO FNV, kijk op www.abvakabo.nl of neem contact op met:

Sandy Bosman persvoorlichter 079-3536380 / 06-51025004

van bovenstaand bericht.

10 aug 04 11:37