KNWV

10/8/2004
WEDSTRIJDZEILEN - Tom Weller en Jeroen van Veen Europees Kampioen in de Sharpieklasse

--> Van zaterdag 31 juli tot en met vrijdag 6 augustus jl. werden op de Vinkeveense zuidplas de Europese kampioenschappen verzeild. Een record aantal deelnemers (65 boten) had zich ingeschreven voor het evenement. 17 Engelse, 9 Duitse, 3 Portugese en 36 Nederlandse Sharpies. De vloot werd in twee groepen opgesplitst voor vier
kwalificatiewedstrijden. Na de kwalificatiewedstrijden hadden
Kraan/Van Berkel en Weller/Van Veen de beste vooruitzichten op de titel. De beslissing moest vallen in de finalewedstrijden op donderdag en vrijdag. Molenaar/Dagelet deden goede zaken met een tweede en een derde plaats in de Gold Fleet, Kraan/Van Berkel bleven in de race met een zesde en derde plaats. Weller/Van Veen zeilden in de eerste wedstrijd op donderdag hun slechtste wedstrijd, echter doordat zij de tweede wedstrijd voor hun directe concurrenten als eerste over de lijn gingen behielden zij de leiding in het klassement. Vrijdag kon door windgebrek niet meer worden gezeild zodat Weller/ Van Veen met 1 punt verschil Europees kampioen werden.