Gemeente Dalfsen

11-08-2004

Wethouder Ophoff brengt bezoek aan Dej (Roemenië)

Op uitnodiging van de burgemeester van Dej is er enige tijd geleden een officieel bezoek gebracht aan het gemeentebestuur van Dej. De Dalfser afvaardiging bestond uit de voorzitter van de Stichting Dalfsen Helpt Oost Europa, Piet Minnema en wethouder Jan Ophoff, beiden vergezeld door hun echtgenote.

Tijdens dit bezoek is door de gemeente Dalfsen het rapport overhandigd dat enkele medewerkers opmaakten naar aanleiding van het werkbezoek vorig jaar zomer. Bij deze presentatie is de mogelijkheid aangeboden om enkele medewerkers van de gemeente Dej een week mee te laten draaien bij de gemeente Dalfsen om te ervaren hoe er daar gewerkt wordt. Gezien de spontane reacties is de verwachting dat men graag van dit aanbod gebruik maakt. Na nader overleg zullen dit najaar wellicht enkele Roemeense ambtenaren op bezoek zijn Dalfsen.

Ophoff bij Dej
Wethouder Ophoff om tafel met gemeentebestuur Dej

Tevens zijn er bezoeken gebracht aan projecten die vanuit Dalfsen zijn gesteund, zoals het plaatselijk ziekenhuis, een psychiatrische kliniek in Catcau, een preventief gezondheidscentrum voor diabetes en het kindertehuis in Ilisiu waar juist op dat moment een 18-tal jongeren van de stichting JOES uit Nieuwleusen hard aan het werk waren.