Provincie Overijssel

Letten krijgen uitleg over waterbeheer in Overijssel

Een achttien man sterke delegatie Letten krijgt vanaf vandaag uitleg over het waterbeheer in de provincie Overijssel. Hiervoor bezoeken zij verschillende instanties die zich bezighouden met water. Zo staat op maandagmiddag een bezoek aan het waterproject Emmertochtsloot/Vechterweerd in Dalfsen op het programma. Het Waterschap Groot Salland coördineerde dit integrale waterproject dat gunstig is voor landbouw, natuur, recreatie en waterwinning.

De dinsdag staat in het teken van het rioolwater. De Letse delegatie bezoekt 's ochtends het Waterschap Groot Salland en krijgt daar uitleg over de rioolwaterzuivering en de regelgeving vanuit de Europese Unie. Daarnaast staat een excursie naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Heino op het programma. 's Middags is het Waterschap Reest en Wieden (Meppel) gastheer.

Rioolsystemen

Het onderhoud van rioolsystemen komt woensdagochtend aan de orde tijdens een bezoek aan de gemeente Raalte. De kansen en bedreigingen van de samenwerking tussen de verschillende betrokkenen op het gebied van waterbeheer beslaan het middagprogramma in het kantoor van de Regio IJssel-Vecht in Zwolle.

Tenslotte brengen de Letten op donderdag 12 augustus een bezoek aan de Overijsselse vestiging van waterbuizenproducent Wavin en aan drinkwaterbedrijf Vitens. Hier krijgt de delegatie verschillende presentaties over de voor Letland relevante werkzaamheden van de Wavin en Vitens.

Het werkbezoek komt voort uit de samenwerking die 15 jaar bestaat tussen Letland en de provincie Overijssel. Het doel van het werkbezoek is ondersteuning van kleine Letse gemeenten bij het voldoen aan nieuwe Europese richtlijnen op het gebied van waterbeheer en het bijbrengen van het besef dat intergemeentelijke samenwerking daarbij onontbeerlijk is.

Lees meer over waterbeheer

Lees meer over de jumelage Overijssel/Letland

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel © 2004 Provincie Overijssel