Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 12-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Auto in brand

SOEST In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus raakte een auto zwaar beschadigd.

Rond 00.30 uur lag een 25-jarige bewoner van de Beatrixlaan op bed. Hij hoorde een vreemd geluid op straat en zag vervolgens een oranje gloed. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat de voorzijde van zijn auto in brand stond. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en de bewoner nam zelf een tuinslang ter had en wist zo de brand te blussen. De brandweer hoefde niet meer in actie te komen.

De politie gaat uit van brandstichting. Getuigen die vlak voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Mannen mishandeld

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus werden twee mannen mishandeld.

Op woensdagavond gingen twee mannen van 26 jaar en 28 jaar uit Groningen en Eindhoven uit in het centrum van Spakenburg. Zij bezochten daarbij diverse horecagelegenheden. Op de Spuistraat werd de Groninger op straat aangesproken door een man die om een sigaret vroeg. Hij kreeg het antwoord dat hij die in een bar zou kunnen kopen. Dat viel kennelijk niet in goede aarde, want de Groninger kreeg een vuistslag op zijn neus. De verdachte kreeg hulp van een andere man en er werd over en weer geschreeuwd, waarna de Eindhovenaar en Groninger besloten weg te gaan.

Zij liepen over de Westdijk, maar werden daar ingesloten door een groepje mannen, waaronder het tweetal dat hen net had belaagd. De Groninger wist te ontkomen, maar de Eindhovenaar kreeg enkele klappen van het tweetal. Daarbij liep hij een gescheurde lip op. Getuigen kwamen de Eindhovenaar te hulp, waarna de belagers er vandoor gingen. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Openlijke geweldpleging

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus werden drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat enkele mannen op het Visrokersplein een auto op zijn kant hadden gegooid en dat één van de verdachten door omstanders werd vastgehouden. Ter plaatse werd de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Bunschoten-Spakenburg, aan de politie overgedragen. Hij bleek samen met twee andere verdachten een auto op zijn kant te hebben gezet. De andere verdachten, mannen van 18 en 21 jaar en afkomstig uit dezelfde woonplaats, werden kort daarna in hun woningen aangehouden. De mannen hadden de auto uit baldadigheid op zijn kant gezet. Het drietal is voor verhoor in het politiebureau ingesloten.