AutoRai

12-8-2004

Kia zoekt avonturiers!

Kia is op zoek naar avonturiers met teamspirit! Want volgend jaar organiseert Kia Nederland voor de derde maal de Kia Driving Experience. Tien dagen lang vormt het ruige en adembenemende landschap van Zuidwest Amerika het strijdtoneel voor de geselecteerde teams en hun autos.

De tocht wordt afgelegd in Sorentos, maar ook de nieuwe Sportage kan hier uitgebreid aan de tand gevoeld worden. Een gelegenheid bij uitstek om eens goed kennis te maken met deze nieuwste SUV van Kia. Meer informatie over de Kia Driving Experience en de autos is beschikbaar op een speciale website: www.kiadrivingexperience.nl.

Na Italië en Scandinavië strijden de zes teams volgend jaar in Amerika om de overwinning van de Kia Driving Experience 2005. De spectaculaire tocht leidt dwars door het zuidwesten van het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hier maken de deelnemers kennis met woeste landschappen, hoge temperaturen en de eeuwenoude cultuur van de Indianen. Tijdens de grotendeels onverharde tocht van ruim 4.000 kilometer is er naast de populaire Kia Sorento ook een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe Kia Sportage. Een geheel nieuwe SUV (Sports Utility Vehicle) die in september zijn Europese debuut maakt op de Parijs Motorshow.

Voor de autos is de tocht geen uitdaging, het zijn de deelnemers die het zwaar zullen krijgen. De zes equipes komen namelijk voor talloze uitdagingen te staan en er wordt veel gevergd van de diverse vaardigheden en eigenschappen van de deelnemers. Want zonder enthousiasme, lef, uithoudingsvermogen en de nodige creativiteit is de overwinning ver te zoeken. Aan het eind van de dag lekker wegzakken in een luxe bedje? Vergeet het maar! Er wordt overnacht volgens oud-Indiaans gebruik in traditionele slaapvertrekken. De tocht eindigt in het bruisende Las Vegas. Hier kunnen de deelnemers enigszins uitrusten van hun avontuur en worden de winnaars van de Kia Driving Experience 2005 gehuldigd.

Partners
Elk Kia Driving Experience team vertegenwoordigt één van de zes partners van Kia Nederland die dit spectaculaire project mede mogelijk maken. Dat betekent dat er naast een Kia team ook teams van Autoweek, AutoTrack.nl, het Algemeen Dagblad, Radio 538 en Tiscali aan de start van deze Experience zullen verschijnen.

Het mag duidelijk zijn: deze Experience is er een voor doorzetters. Een flinke dosis teamgeest en een opgewekt humeur zijn een must voor de deelnemers, aldus Kelly Merts, organisator van de Kia Driving Experience. Wij zijn daarom op zoek naar teams van twee personen die aan deze criteria voldoen en die in tien dagen tijd deze tocht gaan volbrengen. Kandidaten moeten ouder zijn dan 23 jaar en in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Maar alles onder het motto no guts no glory dus weet waar je aan begint...

Geïnteresseerde avonturiers kunnen voor meer informatie en on-line inschrijving terecht op: www.kiadrivingexperience.nl.