Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe helpt AstraZeneca met het stroomlijnen van wereldwijde documentprocessen

~ 50.000 werknemers in meer dan 100 landen gebruiken Adobe Acrobat en PDF als standaard voor elektronische documenten ~

Amsterdam, 12 augustus 2004 Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) heeft bekend gemaakt dat AstraZeneca gebruikt maakt van Adobe® Acrobat® om zijn wereldwijde interne en externe communicatie te standaardiseren en stroomlijnen. AstraZeneca, één van de grootste farmaceutische bedrijven in de wereld, heeft toegestemd 50.000 softwarelicenties van Acrobat aan te schaffen, in eerste instantie voor hun divisies in de UK, US en Zweden.

Dankzij Acrobat kan het farmaceutische bedrijf eenvoudig elektronische documenten integreren in bedrijfsprocessen en bestanden achterhalen met accurate, veilige audit trails. In 108 landen kunnen werknemers bestanden creëren, delen, herzien en archiveren in het Adobe Portable Document Format (PDF), de facto standaard voor betrouwbaar elektronisch documentmanagement.

Acrobat is geïntegreerd in de bestaande AstraZeneca Documentum Document Management Systems. Hierdoor kunnen medewerkers samen in documenten werken die zich op de centrale server bevinden. De mogelijkheid om PDF-bestanden te creëren maakt een soepele externe communicatie met juridische bureaus, leveranciers en distributeurs mogelijk.

De meeste nieuwe medicijnen doorlopen een ontwikkelingscyclus van 10 tot 15 jaar en vereisen de medewerking van wetenschappers en belanghebbenden over de hele wereld. Daarom is het essentieel voor AstraZeneca om een strenge controle op alle documentatie uit te oefenen, zegt Thomas Ehrnstrohm, Director Global IS Strategy bij AstraZeneca. Acrobat maakt het beheren van onze externe communicatie eenvoudiger doordat we op een precieze en veilige manier rapportages van alle correspondentie met juridische organen, partners, klanten en patiënten kunnen vastleggen. Daarnaast kan simultaan gedeelde toegang tot bestanden verkregen worden. Hierdoor is het voor bedrijven eenvoudig om documenten te vinden terwijl deze het langdurige, juridische evaluatieproces doorlopen, zegt Ehrnstrohm.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over AstraZeneca
AstraZeneca is één de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Ze leveren innovatieve, effectieve medicijnen tegen kanker, hart-, vaat-, maag-, darm-, infectie-, zenuw- en ademhalingsziekten. Het bedrijf besteedt dagelijks meer dan elf miljoen dollar aan research en development. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen met onderzoeksfaciliteiten in Zweden. Daarnaast heeft het bedrijf een sterke vertegenwoordiging in de US. AstraZeneca producten worden wereldwijd verkocht in meer dan 100 landen.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1.2 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

®2004 Adobe Systems Incorporated. All richt reserved. Adobe, the Adobe logo and Adobe Reader and Photoshop are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respectieve owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com