Persberichten 12 augustus 2004

's-Hertogenbosch 12-08-2004

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 20 jarige man uit Gilze is op 11 augustus 2004 aangehouden ivm diefstal van kleding uit een winkel aan de Arena te Den Bosch.

WESPENVERDELGER

Rosmalen - Bij het verdelgen van een wespennest in de spouw van een woning aan de Eikakkerhoeven te Rosmalen op 11 augustus 2004 is brand ontstaan in de spouwmuur. De 19 jarige bewoner probeerde met een spuitbus de insecten te verdelgen, maar rookte daar een sigaret bij. Hierdoor ontstond brand. Hij kon met een tuinslang het brandje zelf blussen. Wel ontstond bij de buren ook waterschade.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 18 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 11 augustus 2004 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen uit een winkel aan de Arena te Den Bosch.

VAN FIETS GEVALLEN

's-Hertogenbosch - Een 50 jarige vrouw uit Den Bosch is op 11 augustus 2004 omstreeks 21.45 uur op de Rompertsebaan te Den Bosch met haar fiets gevallen en hierbij op haar hoofd terechtgekomen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

OPENSTAANDE GELDBOETE

's-Hertogenbosch - Een 30 jarige man uit Den Bosch bleek bij een controle op de Stationsweg te Den Bosch nog een geldboete van 558 te hebben openstaan, of 14 dagen hechtenis. De man is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen - Tegen een 34 jarige automobilist uit Rosmalen is op 12 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.45 uur op de Burg. Mazairaclaan te Rosmalen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

DIEFSTAL TRACTOR

Vught - Vanaf De Bus te Vught is in de nacht van 10 op 11 augustus 2004 een blauwe tractor weggenomen.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Boxtel
- Een 16 jarige jongen uit Boxtel is op 12 augustus 2004 aangehouden ivm bedreiging van een 47 jarige man uit Boxtel. De man werd aangesproken door twee jongens, die om een vuurtje vroegen. Toen de man aangaf dit niet te hebben, werd de verdachte kwaad en bedreigde het slachtoffer. De jongen verzette zich bij zijn aanhouding en is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - Tegen een 54 jarige automobilist uit Uden is op 11 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 16.50 uur op de Willem-Alexanderhof te Uden. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Uden - Een 31 jarige vrouw uit Uden is op 11 augustus 2004 aangehouden ivm bedreiging van een 44 jarige vrouw uit Uden. De vrouw bedreigde het slachtoffer omstreeks 22.00 uur op de Abdijlaan te Uden met een mes en dreigde het huis in brand te steken. De vrouw is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - Tegen een 25 jarige automobilist uit Zeeland is op 12 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.40 uur op de Abdijlaan te Uden.

HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD

Oss De politie heeft donderdagochtend een 20-jarige Ossenaar in een woning aan de Wagenaarstraat aangehouden vanwege het overtreden van de opiumwet. De politie trof in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 167 hennepplanten. Ook tapte de man illegaal stroom af. De planten en het instrumentarium van de kwekerij zijn in beslag genomen. Ze worden vernietigd. De man is na verhoor heengezonden.

Oss
In een schuur aan de Valkstraat in Oss trof de politie donderdag een hennepkwekerij aan met 85 planten. De planten plus inrichting van de kwekerij zijn in beslag genomen en ter vernietiging aangeboden.

VERKEERSCONTROLES

Oss - Woensdagmiddag heeft de politie in Oss verkeerscontroles gehouden op de Cereslaan, Heihoeksingel en Singel 1940-1945. Hierbij ontvingen 39 automobilisten een bekeuring omdat ze geen gordel droegen en vijf bestuurders vanwege het negeren van rood licht. Eén persoon werd bekeurd voor het niet handsfree bellen tijdens het autorijden.

AUTO GESTOLEN

Oss In de nacht van woensdag op donderdag is in de Kersenlaan in Oss een donkerblauwe Chrysler Voyager gestolen met kenteken VN-NX-65.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Boxmeer In een winkel aan de Koorstraat in Boxmeer is woensdagmiddag een 42-jarige winkeldief uit die plaats aangehouden. De man had etenswaren weg genomen ter waarde van 6,32. Hij is na verhoor heengezonden.

Aangehouden en bekeurd voor bezit traangas

Grave De politie heeft in de Van der Plaatstraat in Grave is rond middernacht een 29-jarige inwoner van deze plaats aangehouden vanwege het in bezit hebben van traangas. De politie was ter plekke gegaan vanwege een melding van geluidsoverlast waarbij de man inwoners bedreigend had benaderd. De man is ingesloten. Hij ontving een proces verbaal voor verboden wapenbezit.