Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 12 augustus 2004

(

Sassenheim Aanhangwagen rijdt over been
Een 32-jarige man uit Den Haag is op donderdag 12 augustus omstreeks 08.20 uur op de Hortuslaan gewond geraakt nadat een aanhangwagen over zijn been was gereden. De Hagenaar had net een papierbak in de aanhangwagen geleegd en was weer op de aanhanger gesprongen terwijl zijn collega stapvoets reed. De Hagenaar is ten val gekomen en onder de aanhanger terechtgekomen. De chauffeur stopte direct toen hij een gil hoorde. De Hagenaar werd overgebracht naar het LUMC.

Rijnsburg/Katwijk Politie treedt op tijdens feestweek
De politie moest in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus optreden nadat er ongeregeldheden dreigden te ontstaan ter hoogte van het Rapenburg tussen twee groepen. De politie heeft de groepen gevorderd zich te verwijderen maar hier werd niet direct gehoor aan gegeven. De politie heeft vervolgens diverse eenheden ingezet en heeft door twee linie's te vormen de groepen gescheiden. Na diverse vorderingen ging de groep uiteindelijk uit elkaar waarna de rust was teruggekeerd. Een aantal agenten moest hiervoor tegen een klein aantal personen hun wapenstok gebruiken. De aanleiding van de vechtpartijen is nog onduidelijk. Er werden geen aanhoudingen verricht.
De politie stelt tevens een onderzoek in naar een mishandeling van een 17-jarige Valkenburger. De Valkenburger werd na het stappen in Rijnsburg op de Valkenburgseweg in Katwijk door vier personen getrapt nadat hij door hen achterna was gezeten. De jongen liep schaafwonden en kneuzingen op over het lichaam. Aan de mishandeling zou een ruzie voorafgegaan zijn.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na woninginbraak
De politie heeft op donderdag 12 augustus een 29-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan het Haringvliet. De inbraak werd gepleegd op vrijdag 16 april. De inbreker was via een bovenlicht aan de achterzijde van de woning binnengekomen. Vervolgens werden er onder andere mobiele telefoons, een spelcomputer, een fotocamera's, videocamera gestolen.

Gouda Aanhoudingen
De politie heeft deze week twee Gouwenaren van 17 en 20 jaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een zwembad aan het Tobbepad. De diefstal werd gepleegd op dinsdag 4 mei jl. Men kwam het pand binnen door een ruit in te gooien. Vervolgens werden dranken en snoepgoed weggenomen. Een derde verdachte die eveneens was aangehouden werd na verhoor weer heengezonden. De twee anderen bekenden de inbraak.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --