Gemeente Amsterdam

N'Dambi geeft masterclass op Uitmarkt
12 augustus 2004 - Roots&Routes
De internationaal vermaarde R&B-ster N'Dambi zal in de aanloop naar haar optreden op De Uitmarkt een tweedaagse masterclass geven aan de meest getalenteerde deelnemers van de afgelopen twee ROOTS&ROUTES edities.

De zangeres die al bekendheid verwierf door haar jarenlange samenwerking met Erykah Badu, heeft haar naam als soloartiest inmiddels meer dan gevestigd. Na het overweldigende succes van ROOTS&ROUTES @ De Uitmarkt 2003 en de internationale editie die uitmondde op het Europa op de Dam - Thinking Forward concert op 2 juli jl., zal de crème de la crème van de ROOTS&ROUTES deelnemers worden uitgedaagd om hun inmiddels opgedane kennis en ervaring nog verder uit te diepen. Zo zal naast N'Dambi ook A&R manager Monica Young van Hidden Beach (de bakermat van Jill Scott) workshops over de werking van de muziekindustrie geven. Bovendien zal ISH-oprichter en ROOTS&ROUTES Achievement Award winnaar Marco Gerris de beste urban dancers wederom boven zichzelf uit laten stijgen. De resultaten van de masterclasses zullen op zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur te zien en te horen zijn op De Uitmarkt bij The Remix. Als uitsmijter zal headliner N'Dambi tijdens haar optreden 's avonds enkele van de meest getalenteerde deelnemers uitnodigen om haar op het podium te vergezellen. De workshops en masterclasses worden op de voet gevolgd door Amsterdams mediatalent. Zij maken reportages voor Salto en overige lokale en regionale televisie. Daarnaast zullen zij vanuit de ROOTS&ROUTES mediatent reportages verzorgen vanaf De Uitmarkt.

Over ROOTS&ROUTES: `Put your talent to the test and meet the masters'

ROOTS&ROUTES wil de rijkdom van culturele tradities verbinden aan de multiculturele toekomst van onze samenleving. Zij scout en begeleidt in samenwerking met culturele, welzijns en jongerenorganisaties jong muziek- en danstalent. Deze krijgen de kans enkele dagen intensief hun skills te trainen onder begeleiding van een of meer professionele artiesten die zullen gaan optreden tijdens een groot publieksevenement zoals Dunya, Europa op de Dam of De Uitmarkt. Vanaf de audities tot en met de optredens maken R&R mediatalenten (jonge schrijvers en filmers) onder leiding van mediaprofessionals verslagen en videoregistraties die uitgezonden worden o.a. als ROOTS&ROUTES TV op Salto. Hierbij krijgt multicultureel mediatalent training on the job. De optredens en regionale televisie-uitzendingen dragen bij aan een verspreiding van de ROOTS&ROUTES-gedachte.

In het ROOTS&ROUTES vervolgtraject wordt bewezen talent verder begeleid, gecoached en bemiddeld in samenwerking met productiebedrijven, podia en muziek, dans en mediavervolgtrajecten.

Vorige edities

Vorige edities hebben in 2001, 2002, 2003 plaatsgevonden in Rotterdam op het Dunya-festival met medewerking van ondermeer Cheb Khaled en de Mendes Brothers. In 2003 heeft de eerste Amsterdamse editie plaatsgevonden i.s.m. De Uitmarkt waarbij artiesten als Tasha's World en Hind en grandmaster Michael Franti (Spearhead) masterclasses hebben gegeven. Mede door de bijdrage van ROOTS&ROUTES heeft De Uitmarkt dat jaar een jonger en gekleurder karakter gekregen.

Voorafgaand aan het Europa op de Dam: Thinking Forward openingsconcert in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie op 2 juli jl. hebben artiesten als Jazzanova Crew (Duitsland), Macaco (Spanje) en Lilian Vieira van Zuco 103 masterclasses gegeven aan getalenteerde jonge muzikanten uit zeven Europese landen. Deze jongeren zijn in de maanden voorafgaand aan het concert gescout in Warschau, Boedapest, Brno, Lille, Berlijn, Barcelona en Amsterdam en traden eveneens op tijdens het concert.

© Gemeente Amsterdam