HEINEKEN NEDERLAND B.V.

Holland Heineken House: uitzicht op Acropolis

Het Griekse nationale park Zappion Gardens is uitgekozen als locatie voor het Holland Heineken House. Midden in het centrum van Athene, centraal gelegen ten opzichte van de stadions en mét uitzicht over een van de bekendst overgebleven resten van een oude beschaving: de Acropolis. Het Holland Heineken House opent 13 augustus haar deuren voor sporters, fans, mediavertegenwoordigers en al die anderen die de Nederlandse sporters een warm hart toedragen.

Het Holland Heineken House werd voor het eerst tijdens de Spelen in Barcelona (1992) opgezet. De gedachte van NOC.NSF om tijdens de Olympische Spelen een ontmoetingsplek te creëren voor Nederlandse sporters, familieleden, vrienden, supporters, en mediavertegenwoordigers werd ingevuld door Heineken. In de loop der jaren zijn de faciliteiten in het Holland Heineken House steeds verder uitgebouwd en is het de vaste thuisbasis geworden van de Nederlandse sportwereld in al haar geledingen. Naast de overkapping (het dak kan worden weggeschoven) waar de medaillehuldigingen en optredens van Nederlandse artiesten plaatsvinden, opent restaurant Olympus haar deuren, hebben de sporters hun eigen plek in de atletenruimte, zijn er faciliteiten voor de pers en is er een informatiebalie met diensten van het consulaat, de ANWB en reisbureau ATP.

Toegangsbeleid Net als tijdens de Winterspelen in Salt Lake City in 2002, krijgt elke bezoeker bij de ingang een plastic polsbandje uitgereikt, dat aangeeft of de bezoeker wel of geen alcohol mag drinken. Een zwarte band betekent dat iemand nog moet rijden, dus geen alcohol krijgt geserveerd. Ook bezoekers jonger dan 18 jaar mogen geen alcohol drinken: zij krijgen een roze armband uitgereikt. Overige bezoekers, ouder dan 18 jaar en die niet meer in de auto stappen, krijgen een derde kleur armband uitgereikt (een kleur die dagelijks wisselt) en mogen wel alcohol drinken.

Amsterdam, 6 april 2004

Heineken N.V.

07 apr 04 11:23