Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Valburg, echtpaar bedreigd; politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 13-08-2004

Een 61-jarige man is samen met zijn 57-jarige vrouw, beiden wonende in Valburg, dinsdagavond bedreigd op de Reethsestraat door nog twee onbekende mannen. Het echtpaar maakte omstreeks 21.15 uur een wandeling via de Stationsstraat naar de Reethsestraat toen ter hoogte van de nabijgelegen boerderij twee mannen hen tegemoet kwamen lopen. Een van de mannen haalde een knuppel tevoorschijn en maakte dreigende bewegingen. De andere dader zwaaide met een steekwapen in de richting van de vrouw. Tijden het incident werden door de daders verschillende bedreigingen geuit. De daders zijn zeer waarschijnlijk afgeschrikt door een auto die op dat moment voorbij reed. Hierop zagen de slachtoffers kans te vluchten. De mannen zouden er in een zilverkleurige personenauto, die even verderop geparkeerd stond, ook vandoor zijn gegaan. Het voorval gebeurde zonder aanwijsbare aanleiding. Bij het incident raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Het zou gaan om twee mannen met een blanke huidskleur. De man met de knuppel was ongeveer 1.90 lang, normaal postuur, kort lichtbruin haar en droeg een blauwe spijkerbroek met een wit T-shirt. De andere dader betrof een iets kleinere man met een breed bovenlijf en een kaal hoofd. Hij droeg een kaki kleurig korte broek met een hemd. Ook was een tatoeage zichtbaar op zijn linkerschouder. De politie roept mensen die meer informatie hebben over het voorval, of de daders, op om dit te melden via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, rijverbod beschonken slaper

Publicatiedatum: 13-08-2004

Een 38-jarige man uit Elten heeft donderdagavond een rijverbod van acht uur gekregen nadat hij in zijn auto bij een bushalte aan de Rijksweg in Duiven in slaap was gevallen. Surveillerende agenten troffen de man, na een melding van een buschauffeur, slapend in de auto aan. Kennelijk had hij teveel gedronken. De agenten reden de auto naar een nabijgelegen parkeerplek en namen de sleutels in beslag. Deze konden na acht uur weer worden opgehaald bij het politiebureau. De man zou enige tijd later door bekenden zijn opgehaald, zodat hij elders zijn roes kon uitslapen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, Nijmegenaar aangehouden na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 13-08-2004

Een 30-jarige man uit Nijmegen is donderdagavond aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een warenhuis aan de Nieuwgraaf in Duiven. De Nijmegenaar zou omstreeks acht uur een winkelwagen vol goederen, met een waarde van ongeveer 1500 euro, naar buiten hebben gereden zonder af te rekenen. Oplettend winkelpersoneel hield de man voor de winkel tegen en waarschuwde de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij zijn daad bekende. De man kon met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden