KWF KANKERBESTRIJDING

Zwembond achter KWF-actie 'Lance'van der Weijden

KWF Kankerbestrijding biedt u het volgende persbericht aan.

Zwembond achter KWF-actie 'Lance'van der Weijden

Dordrecht/Amsterdam 15 juli 2004 - De KNZB heeft de zwemwereld opgeroepen
ex-kankerpatiënt en nu weer topzwemmer Maarten 'Lance'van der Weijden (23)
financieel te steunen bij zijn IJsselmeeroversteek op 14 augustus a.s. ten
bate van KWF Kankerbestrijding. Maarten doet dit als tegenprestatie voor
zijn herstel. 'Ik had het geluk te mogen herstellen, dat gun ik ook anderen.' De oproep is een unicum in de geschiedenis van de KNZB.

Brieven

De KNZB stuurt alle aangesloten verenigingen een brief over Maartens www.detegenprestatie.nl met een oproep een donatie over te maken. De
vereniging die het meeste geld overmaakt, wint een clinic van Maarten.
Verder benadert de KNZB haar netwerk van circa 65 sponsoren en partners met een oproep sponsor te worden van 'de Tegenprestatie'. De KNZB informeert bovendien alle directeuren van andere sportbonden met het verzoek om een donatie voor Maartens actie. Ook alle bij de KNZB bekende zwembaden krijgen een dergelijke brief. De KNZB zal de ontvangen gelden namens haar verenigingen en netwerk op 14 augustus aan Maarten overhandigen. Maarten zwemt dan mee in de 35e IJsselmeer-Zwemmarathon.

Nationale Kampioenschappen

Drie jaar geleden werd bij Maarten leukemie geconstateerd. Hij zwom toen al op wereldniveau. Inmiddels heeft deze 'Lance Armstrong' van de Nederlandse zwemsport zich weer teruggevochten naar de top en is letterlijk weer 'terug in de race'.

Dit weekend, vrijdag 16 en zaterdag 17 juli, zwemt hij de 5 en 10 km tijdens de Nationale Kampioenschappen in Tilburg. Eerder dit jaar vestigde hij een nieuw Nederlands record op de 800 m. vrije slag en plaatste hij zich voor de Wereldkampioenschappen Open Water Zwemmen in Abu Dhabi in december. Zondag 11 juli won hij de zwemklassieker Beusichem-Culemborg (6km) in de persoonlijke recordtijd van 1.8.37.

Voor Maartens tegenprestatie is in de afgelopen maanden al meer dan EUR 15.000 bijeengebracht. Particulieren die www.detegenprestatie.nl steunen met een bijdrage van minimaal EUR 10,- ontvangen van Maarten als dank voor hun gift het gele livestrongbandje dat Lance Armstrong onlangs heeft geintroduceerd als teken van strijdbaarheid en hoop bij kanker. Lance Armstrong is voor Maarten een belangrijke steun geweest tijdens zijn ziekte.


---

Mededeling voor de redactie,