Politie Haaglanden

Politiewijzer wijst burger de weg

Haaglanden 17-08-2004

Tussen maandag 23 augustus en vrijdag 27 augustus ontvangen alle inwoners in de regio Haaglanden de Politiewijzer 2004/2005. Dit is de eerste keer dat Politie Haaglanden op zon grote schaal een gids met praktische informatie huis aan huis verspreidt. In de Politiewijzer kunnen burgers van alles lezen over de dienstverlening en bereikbaarheid van Politie Haaglanden. In de A tot en met Z, -van Aangifte tot Zwaailicht- komen themas aan de orde variërend van (digitaal) aangifte doen, preventietips, werken bij de politie, wanneer gebruikt de politie sirene en zwaailicht tot en met handige telefoonnummers, internetadressen en de meterkastkaart. In totaal zijn er achttien verschillende edities van de Politiewijzer.

Politie Haaglanden richt zich op het terugdringen van criminaliteit en op handhaving van de regels en de wetten in de wijken. Vooral jeugdcriminaliteit en veelplegers krijgen onze aandacht. Het korps streeft ernaar om de veiligheid en leefbaarheid voor inwoners en bezoekers van de regio Haaglanden te verhogen.

Vaak kan iedereen zelf heel wat doen om criminaliteit te voorkomen. In de Politiewijzer zijn daarom allerlei tips en wetenswaardigheden opgenomen om het daders zo moeilijk mogelijk te maken.

De Politiewijzer wijst de weg naar de politie, biedt informatie en vertelt wat van de politie mag worden verwachten. Inwoners die de gids niet hebben ontvangen, kunnen alsnog een exemplaar ophalen bij het dichtstbijzijnde politiebureau. De Politiewijzer is ook te vinden op internet www.politie.nl/haaglanden. Op- of aanmerkingen? Laat het weten via de e-mail op de internetsite of bel het servicenummer 0900-8844 (lokaal tarief).