2e persbericht van vrijdag 20 augustus 2004

Eindhoven 20-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vliegtuig achtervolgt dronken vrouw

Vrijdag rond 12.30 uur heeft de politie op de A2 onder Eindhoven een dronken 35-jarige vrouw uit Waalwijk aangehouden. De politie kreeg meldingen van passanten dat op de A2 een rode Opel reed waarvan de bestuurder dronken was en de auto over de hele rijbaan slingerde. Omdat er geen politiesurveillanceautos in de directe nabijheid waren nam de piloot van het politievliegtuig, dat in de buurt met een opdracht bezig was, de melding over. Hij lokaliseerde de auto op de A2 en zag hoe de bestuurster met een snelheid van ongeveer 70 km/u over de rijbaan slingerde. Op een geven moment zette ze haar auto voor rotonde Leenderheide op de linker rijstrook stil en sloeg daarna rechts af richting Leende. De piloot van het politievliegtuig gaf de posities door en nadat de vrouw haar auto op de vluchtstrook tot stilstand had gebracht werd ze door politieagenten aangehouden. De vrouw was dronken en weigerde ook later op het politiebureau mee te werken aan een blaastest. Ze verzette zich zelfs tegen haar aanhouding. Een vrachtwagenchauffeur meldde korte tijd later dat de vrouw met haar auto tegen zijn vrachtauto was gebotst en daarna gewoon was door gereden. De vrouw haar rijbewijs is ingenomen en tegen haar wordt uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij

Een 27-jarige Eindhovenaar is vrijdagmorgen om 06.30 uur op de Vincent van den Heuvellaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een onenigheid een 37-jarige beveiligingsmedewerker met gebalde vuist in het gezicht te hebben geslagen. Deze beveiligingsmedewerker heeft de verdachte onder verzet aangehouden en kort erna overgedragen aan de politie. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Poging tot aanranding

Vrijdagmorgen omstreeks 03.50 uur is door een nog onbekende man van ± 25 jaar oud, 1.80 m lang, normaal postuur, getinte huidskleur en donkerbruin of zwart krullend haar, getracht een 18-jarige Eindhovense, in het fietstunneltje van het Fellenoord, aan te randen. Het slachtoffer verweerde zich flink en mede door een te hulp schietende fietser moest de aanrander de benen nemen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich met haar in verbinding te stellen op 0900 8844.

Aarle-Rixtel: Inbraak in een bedrijf

Vrijdagmorgen omstreeks 03.55 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat. Men kwam binnen door vernieling van een ruit aan de rechterzijde van het pand. Uit het bedrijf zijn twee laptops, een mobile telefoon, drie webcams, een fotocamera en een DVD speler weggenomen.

Veldhoven: Geld weg na inbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een winkel aan de Kromstraat in Veldhoven. Er werd een achterdeur opengebroken. Ook werd binnen een deur opengebroken. De daders hebben een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt.

Budel: Inbraak in cafetaria

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een cafetaria aan de Nieuwstraat in Budel. Het slot van de achterdeur werd kapot gebroken. De dieven zijn aan de haal met een nog onbekende hoeveelheid sigaretten.

Budel / Tilburg: Politie pakt overvallers tankstation

De politie van Tilburg heeft donderdag twee mannen ( 23 en 30 jaar oud) uit die stad aangehouden die verantwoordelijk zijn voor de overval op een tankstation aan de Dr. A. Mathijsenstraat in Budel. De mannen worden ook verdacht van overvallen op tankstations in Tilburg waar ze al een week actief waren. De daders gebruikten ook in Budel de werkwijze die ze in Tilburg hanteerden. Een man gaat naar binnen in het tankstation, laat een vuurwapen zien en eist van het dienstdoende personeelslid geld uit de kassa.

Een oplettende getuige in Budel zag de dader in een auto stappen en informeerde de politie.

(Zie voor eventuele verdere bijzonderheden het persbericht van de politie Tilburg)

( www.politiemwb.nl )

Oirschot: Snelheidscontrole

De politie heeft vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Spoordonkseweg. Er zijn 16 bestuurders op d bon gezet. De snelste reed 103 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.