Politie Groningen

Persberichten zondag 22 augustus 2004

provincie Groningen, 22-08-2004 -

Groningen: politie neemt radardetectoren in beslag
De politie heeft zaterdagmiddag bij vier automobilisten een radardetector inbeslaggenomen. Op de Weg der Verenigde Naties moest een 51-jarige man uit Harkema zijn apparatuur inleveren. Op de A28 bij Glimmen had een 55-jarige man uit Almelo dergelijke apparatuur in zijn auto. Op de Julianaweg trof de politie bij een 52-jarige man uit Eelderwolde een radardetector aan. Tenslotte werd op de Friesestraatweg bij een 33-jarige man uit Amsterdam een radardetector aangetroffen. De radardetectie werd in alle vier gevallen inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden na bedreiging
In de Sledemennerstraat heeft de politie zaterdagavond een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer had onenigheid gekregen met een 19-jarige plaatsgenoot. Hierbij bedreigde de man de 19-jarige met een schaar. De politie werd gewaarschuwd, die de verdachte kon aanhouden. De man werd ingesloten. De schaar werd inbeslaggenomen. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: overstekend kind en snorfietser botsen
Een 3-jarig jongetje uit Drachten is zaterdagavond op de Amkemaheerd licht gewond geraakt bij een ongeval. Het jongetje rende achter een bal aan, die de straat oprolde. Op dat moment kwam een 25-jarige man op zijn snorfiets aanrijden en kon hij de 3-jarige niet meer ontwijken. Het jongetje kwam ten val en liep lichte verwondingen aan zijn hoofd op. De snorfiets bleek bij controle teveel vermogen te hebben. De 25-jarige kreeg hiervoor een bekeuring. Van het ongeval is een rapportage gemaakt.

Groningen: Duitsers met wapens en sofdrugs aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat drie mannen van 20 jaar, allen uit Hamburg (D), aangehouden. Het drietal wilde de discotheek binnengaan, maar troffen portiers bij fouillering een busje traangas, soft drugs en een stroomstootwapen aan. De verdachten werden overgedragen aan de politie. De aangetroffen goederen werden inbeslaggenomen. De Duitsers werden gehoord en mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man beledigt politie
In de Oosterstraat heeft de politie zaterdagnacht een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Politieagenten hadden het vermoeden dat de Stadjer in het bezit was van een wapen. De man werd gefouilleerd, maar werd niets aangetroffen. Hij mocht zijn weg vervolgen. De Stadjer deed dit niet en begon de politieagenten in woorden meerdere keren te beledigen. De 25-jarige werd vervolgens aangehouden. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden na vernieling
De politie heeft zaterdagnacht in een horecagelegenheid in de Oosterstraat een 20-jarige man uit Ezinge aangehouden. Getuigen zagen een onbekende man een ruit ingooien van een meubelzaak. De vernielzuchtige ging na zijn daad een café in de Oosterstraat binnen. De portier van het café had de vernieling ook gezien en kon de verdachte in de horecagelegenheid aanwijzen. De man werd ingerekend. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht op het Boterdiep een 32-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De Hoogezandster werd in zijn auto gecontroleerd, omdat op de kruising Turfsingel met de WA Scholtenstraat door het rode licht was gereden. De automobilist kreeg een bekeuring voor deze gedraging. Daarnaast roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Een blaastest op straat wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de verdachte 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: man gewond na verkeersongeval
Een 68-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag op de Noorderringweg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Stadjer was in een bocht van de afrit A7 de controle kwijt geraakt over het stuur van zijn auto en rechtdoor gereden. Hij kwam via de sloot tot stilstand tegen bomen en struiken. Met behulp van brandweerpersoneel werd het slachtoffer uit zijn auto gehaald. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto bleek zwaar beschadigd en werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Oldekerk: alcomobilist bedreigt ex-vriendin
De politie heeft zaterdagnacht op de Eekebuursterweg een 33-jarige man uit Oldekerk aangehouden voor rijden onder invloed en bedreiging. De Oldekerker had zijn 34-jarige ex-vriendin uit Grijpskerk in woorden telefonisch bedreigd. De vrouw meldde de bedreiging aan de politie. De verdachte werd even later rijdend in zijn auto aangetroffen. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Een blaastest op straat wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd uiteindelijk een bloedproef van de Oldekerker afgenomen. Hij werd daarna ingesloten. De man zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Meedhuizen: vier mannen bij Beatpop aangehouden
De politie heeft op de Meedhuizerweg drie jongens van 18 jaar en een jongen van 20 jaar, allen uit Siddenburen, aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Een van de jongens was door de beveiliging van het muziekterrein verwijderd, omdat hij zich had misdragen. De 18-jarige was het hier niet mee eens en had enkele vrienden om zich heen verzameld. De politie vorderde de groep om weg te gaan. Het viertal negeerde deze vordering en probeerden zij om toch het terrein binnen te gaan. Dit werd voorkomen, waarna de jongens werden aangehouden. De 20-jarige probeerde een politieagenten te slaan en te schoppen. Hij werd met gepast geweld overmeesterd. Het viertal verkeerde onder invloed van alcohol. De jongens werden ingesloten. Zij worden vandaag gehoord.

Onderdendam: Bedumer mishandelt barkeepster
Op de Achterweg in Onderdendam heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige jongen uit Bedum aangehouden voor mishandeling. Een 51-jarige vrouw uit Onderdendam, had de Bedumer met enkele kornuiten uit het dorpshuis gezet. Toen de barkeepster met de jongens bijna buiten was gekomen, kreeg zij van de 20-jarige een klap in het gezicht. De verdachte werd korte tijd later door de politie aangetroffen en ingerekend. Hij is ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De knaap wordt ook verdacht van een mishandeling van een 41-jarige man, die dezelfde avond door hem zou zijn geslagen. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: alcomobilist aangehouden
De politie heeft zaterdagavond op de Achterstekamp een 48-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De Hoogezandster werd door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee staandegehouden. De man bleek alcohol te hebben gedronken. De automobilist werd overgedragen aan de politie. Een blaastest op straat wees uit dat de man inderdaad had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de 48-jarige werd ingevorderd. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Winschotener mishandelt man
Op de Halteweg in Heiligerlee heeft de politie zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Winschoten aangehouden voor mishandeling. De 17-jarige had op straat onenigheid gekregen met een 24-jarige man uit Meeden. Tijdens de confrontatie werd de Meedenaar geslagen en geschopt. Het slachtoffer probeerde te vluchten, maar werd hij door de verdachte nogmaals geschopt. De geweldpleger werd kort na de mishandeling ingerekend. Op het politiebureau bekende hij de Meedenaar te hebben mishandeld. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.