Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, zondag 22 augustus

Den Helder 22-08-2004 - 16.30 uur

Steekincident met dodelijke afloop

Den Helder, zondag 22 augustus 2004.

Vannacht omstreeks 01.00 uur is in de Koningstraat een 20-jarige man uit Den Helder neergestoken. De man kreeg op straat ruzie met een 17-jarige jongeman uit Den Helder.

Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het Geminiziekenhuis en is kort na aankomst overleden. De verdachte heeft hem met een steekvoorwerp gestoken en is daarna gevlucht. Zijn identiteit is bij de politie bekend. Het steekwapen is nog niet aangetroffen.

Motief nog onbekend

Het is nog onduidelijk waar de ruzie over ging. Onmiddellijk na het steekincident is de politie begonnen met een onderzoek op de plaats van het delict. Daarbij werden rechercheurs en technische rechercheurs ingezet. Een regionaal rechercheteam van 15 man werkt aan de zaak. Getuigen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Den Helder via 0900-8844 (lokaal tarief).

Dronken chauffeur laat auto in sloot achter

De Cocksdorp, zaterdag 21 augustus 2004

Omstreeks 08.00 uur werd een auto op zijn kop aangetroffen in een sloot langs de Postweg. Een boer trok met zijn trekker de auto op de kant om te zien of er nog personen in zaten. Dit bleek niet het geval. Hierna is de politie op zoek gegaan naar de eigenaar van de auto die verbleef in een bungalow in de Cocksdorp. Het ging om een 35-jarige man uit Apeldoorn. Hij bekende eerder die nacht met drank op te hebben gereden. Daarbij is hij omstreeks 01.15 uur eerst over een vluchtheuvel gereden bij de Koog, op de kruising Nikadel/Badweg/Boodtlaan. Getuigen hadden dat gezien en aan de politie gemeld. Daarna is de bestuurder bij de Cocksdorp te water geraakt. Hij kon zichzelf ternauwernood uit zijn auto bevrijden. De man kreeg een proces-verbaal wegens het verlaten van de plaats van het ongeval en wegens het rijden met drank op. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Motorrijdster gewond

Wieringerwerf, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 16.15 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats op de Zuiderdijkweg, tussen de Medemblikkerweg en het Wagenpad, waarbij een 45-jarige motorrijdster uit Slochteren gewond raakte. De vrouw reed met een groep motorrijders en kwam uit de richting van Medemblik. Een motorrijdster voor haar moest remmen voor fietsers die voor hen reden. Dit werd te laat door de vrouw opgemerkt waarna zij haar voorgangster aanreed. Hierna sloeg zij een paar keer over de kop. Ze liep letsel aan haar nek, handen, polsen en onderbeen op en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij werd opgenomen.

Buurman valt buurvrouw aan

Den Helder, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 20.30 uur werd een vrouw aan het Eyserhof, toen zij bij een buurvrouw de deur uitliep, plotseling aangevallen door haar 51-jarige buurman. De man was dronken pakte de vrouw bij haar haren en trok haar naar de grond waar ze nog enkele klappen kreeg. Toen een andere vrouw de man toeriep stopte hij en ging zijn woning binnen. De vrouw deed aangifte en agenten hebben de man in zijn woning aangehouden en ingesloten. In de loop van zondagochtend werd hij verhoord. Hij wist niet meer wat zijn buurvrouw tegen hem had gezegd maar dacht dat zij hem beledigde. Hierop reageerde hij in zijn dronken bui agressief. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Geweldpleger in woning aangehouden

Den Helder, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 23.00 uur vond er een schermutseling plaats tussen vrienden in een woning aan het Koggeschip. Eén van hen, een 21-jarige man uit Den Helder, die op het adres op visite was, sloeg een vriend van hem vol op zijn kaak. Deze brak zijn kaak en moest naar het ziekenhuis. De verdachte is door agenten aangehouden en ingesloten. Hij verkeerde flink onder invloed van alcohol. Er wordt een onderzoek ingesteld en de aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.