Politie Zuid-Holland-Zuid

23/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-08-2004 - Persberichten District I

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op zondagmiddag, 22 augustus 2004, omstreeks 17.10 uur, is op de Binnen kalkhaven een 37 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

GEWELD
DORDRECHT- Drie mannen van 52, 36 en 31 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden na een conflict. Dit gebeurde op zondagavond, 22 augustus 2004, omstreeks 21.50 uur op de Lijnbaan. Politieagenten troffen na een melding in een woning de 52 jarige man. Hij had twee hoofdwonden die behandeld werden door personeel van de ambulancedienst. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bleek dat de 52 jarige man na een onenigheid op zijn hoofd was geslagen met een stuk hout. Na een zoekactie werden de 31 en 36 jarige verdachten, die na het voorval met een auto waren weggereden, aangehouden en ingesloten. De 52 jarige verdachte die mogelijk met een hakmes en een priem op de mannen toeliep voordat hij op zijn hoofd werd geslagen, is later in het ziekenhuis als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Alle verdachten zitten nog vast en de politie zet het onderzoek voort.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
DORDRECHT- Een 20 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Dit gebeurde op zondagavond, 22 augustus 2004, omstreeks 22.50 uur, op het Stationplein. Omdat dit niet de eerste keer was dat de verdachte reed zonder rijbewijs namen politieagenten zijn personenauto in beslag. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AUTODIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 35 jarige man uit Roemenië zonder vaste woonplaats is door politieagenten aangehouden nadat hij een auto had gestolen. Dit gebeurde op maandagochtend, 23 augustus 2004, omstreeks 00.05 uur, op de Talmaweg. De eigenaar van de bestelauto belde direct de politie na de diefstal. Nadat het bericht door de meldkamer was verspreid, troffen politieagenten de auto aan op de Laan der Verenigde Naties. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het Politiebureau. Hij is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

HARDDRUGS
HENDRIK IDO AMBACHT- Politieagenten hebben 2 kilogram heroïne en cocaïne met een straatwaarde van ongeveer 100.000 euro in beslag genomen. Twee verdachten, een 18 jarige vrouw en een 23 jarige man uit Frankrijk zijn daarbij aangehouden. Dit gebeurde op maandagochtend, 23 augustus 2004, omstreeks 03.55 uur, op parkeerplaats Sandelingen West langs de Rijksweg A16. De verdachten gooiden al rijdend iets uit het raam toen ze een politieauto zagen. Na onderzoek troffen de politieagenten de drugs in de auto aan. Het is nog niet duidelijk wat ze uit het raam gooiden. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.