INSPECTIE VENW

Inspectie VenW: Veiligheidscertificaat voor Hoogeveen

Vliegveld Hoogeveen krijgt vandaag als eerste vliegveld van Nederland een veiligheidscertificaat van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Hiermee toont het vliegveld aan te voldoen aan de internationale voorschriften voor vliegveiligheid.

Het vliegveld bewijst met het certificaat dat verschillende vormen van vliegverkeer zoals reclame-, sport-, zweef- en sleepvliegen veilig op het luchtvaartterrein kunnen plaatsvinden. Ook alarmering en brandweer zijn op de juiste manier geregeld. De havenmeester ziet onder meer toe op een goede infrastructuur, het ontbreken van obstakels voor het vliegverkeer en handhaving van de openbare orde op het vliegveld.

Certificaten worden uitgereikt op basis van de Regeling Certificering Luchtvaartterreinen, die is afgeleid van regelgeving van de International Civil Aviation Organisation. Deze regeling schrijft voor dat alle openbare luchtvaartterreinen in Nederland vóór november 2005 in het bezit zijn van een certificaat.

Vandaag ontvangt de havenmeester op het vliegveld Hoogeveen (restaurant) het certificaat uit handen van inspecteur-generaal Ferdinand Mertens van de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Aanvang bijeenkomst 17.00 uur.
Willard Elissen, 070 351 7484/ 06 53824311

24 aug 04 11:44