Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Uniek stuk natuur voor Geuzenveld-Slotermeer:

Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer krijgt er een uniek stuk natuur bij. Het gaat om realisatie van een natuurdeel in het Eendrachtspark. De werkzaamheden starten deze week. Het is de bedoeling dat eind december dit jaar het natuurdeel is gerealiseerd. "Het wordt iets heel bijzonders. Er ontstaat volop ruimte voor bijzondere planten en dieren en voor mensen om hier van te genieten," vertelt natuurwethouder Tys de Ruijter van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Die ruimte ontstaat door een deel van het Eendrachtspark, tussen de R. de Beerenbrouckstraat en de Albardagracht, om te vormen. "Daardoor brengen we de natuur dichter bij de mens," aldus De Ruijter.

Ondieptes
De oevers van de watergang worden grillig van vorm en er worden ondieptes aangebracht. Langs deze ecologische oevers kunnen verschillende moeras- en oeverplanten zich ontwikkelen. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijk milieu voor dieren, zoals salamanders en padden en diverse vogels. Ook wordt er een nieuwe waterpartij aangelegd met eveneens ecologische oevers.

Schelpenpad
Door het bestaande bosgebiedje langs de R. de Beerenbrouckstraat komt een smal schelpenpad. Ook worden diverse houten bruggen gerealiseerd. "Wandelaars krijgen hierdoor een prachtig zicht op de natuur," stelt De Ruijter.

Grootscheepse renovatie
De werkzaamheden maken deel uit van de grootscheepse renovatie van het Eendrachtspark. Vorig jaar werd een vernieuwd fietspad opgeleverd. Dit voorjaar volgde de opening van een natuurlijke bosspeelplaats. De Ruijter: "Investeren in het groen is één van de speerpunten van ons stadsdeel."

Groenste stadsdelen
Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer is één van de groenste stadsdelen in Amsterdam. Met veel bomen, diverse parken waarin gewandeld, gesport en gespeeld kan worden en enkele natuurgebieden aan de randen van het stadsdeel. Al dit groen maakt van Geuzenveld-Slotermeer een aantrekkelijk stadsdeel om in te wonen en te recreëren.

Contact:
B. Jansen