Gemeente Zwolle

Initiatieven uit de wijk: Holtenbroek heeft bijna een skatebaan

Holtenbroek krijgt een skatevoorziening. Bij het bestaande sportveldje op de hoek Bachlaan ? Lassuslaan wordt in het najaar begonnen met de werkzaamheden. De skatevoorziening wordt gefinancierd met de zogenoemde beïnvloedbare middelen van de gemeente.

De toestellen voor de skatevoorziening zijn gekozen in overleg met de jeugd in Holtenbroek. Zowel het trapveldje als de ondergrond van de skatebaan worden geasfalteerd.

Populair
Aangezien skaten een populaire sportactiviteit is bij de jeugd en het erop lijkt dat dit blijvend is, heeft de gemeente Zwolle besloten meer skatevoorzieningen aan te leggen. In het park De Weezenlanden is reeds een grote uitdagende stedelijke skatevoorziening gerealiseerd. De gemeente wil nu verspreid over de stad in een aantal wijken kleinere skatevoorzieningen aanleggen die met name bedoeld zijn voor de jeugd om de skatesport onder de knie te krijgen.

Eigen initiatieven
Dagelijks houden ambtenaren en verschillende instellingen zoals TRAVERS, de Zwolse woningcorporaties, politie IJsselland, Stichting Welzijn Ouderen en maatschappelijk werk De Kern zich bezig met ontwikkelingen in de stad. Maar de gemeente en de instellingen zijn niet alleen verantwoordelijk voor gebeurtenissen in de stad. Ook bewoners kunnen initiatieven nemen om problemen op te lossen en nieuwe activiteiten te organiseren in hun directe woonomgeving.

Kom maar op!
De gemeente heeft geld gereserveerd om eventueel mee te betalen aan het realiseren van deze ideeën; de zogenoemde beïnvloedbare middelen. De folder 'Kom maar op!' over de beïnvloedbare middelen kunt u downloaden van deze website. Klik op Actueel en vervolgens Folders en brochures. Ook kunt u de folder afhalen bij het Informatiecentrum gemeente Zwolle aan het Grote Kerkplein.


---