Ingezonden persbericht


Leidschendam, 25 augustus 2004

Supermarkten klaar voor afronding

Het CBL laat weten dat de supermarkten deze week de laatste voorbereidingen treffen voor de afronding van de eurocent zoals afgesproken met het MOB (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer). De verwachting is dat de meeste supermarkten maandag 30 augustus zullen starten met het afronden van het eindbedrag op de kassabon. Uiterlijk 1 september zal de hele supermarktbranche de afronding hebben ingevoerd. Alle supermarkten zijn dan voorzien van stickers zodat de consument kan zien dat de afrondingsregel wordt toegepast.

De 1- en 2-eurocentmuntjes blijven wettig betaalmiddel, maar het eindbedrag op de kassabon zal worden afgerond op 0 of 5. De ene keer zal dit voordelig uitvallen voor de consument doordat het bedrag naar beneden wordt afgerond, de andere keer voor de supermarkt omdat er naar boven wordt afgerond. Uiteindelijk maakt het daardoor voor zowel consument als winkelier geen verschil, net als destijds bij de guldencent.

Uit de proef met het afronden in Woerden is gebleken dat de consument zeer positief is, omdat het minder gedoe met muntjes oplevert, wat weer leidt tot kortere wachttijden bij de kassa. Daarnaast levert het de detailhandel een kostenbesparing op van circa ¤ 30 miljoen op jaarbasis.

Met vriendelijke groet,
Miranda M.G. Boer
Hoofd PR en Voorlichting CBL

070-3376200
06-51502772

DISCLAIMER
Dit bericht en de eventuele bijlagen zijn uitsluitend bestemd voor de beoogde ontvanger. Inzage, gebruik en verspreiding van de inhoud ervan is aan hem of haar voorbehouden. Indien u niet de beoogde ontvanger of diens gemachtigde bent, dan is inzage, gebruik en verspreiding derhalve niet toegestaan. In geval van onjuiste adressering wordt u verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de afzender van dit bericht en zorg te dragen voor onmiddellijke verwijdering van dit bericht uit uw systemen. Dit bericht is niet beschermd tegen manipulatie door derden. Voor de door u ontvangen inhoud kunnen wij dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden en evenmin kunt u er rechten aan ontlenen. DISCLAIMER