Algemene Inspectiedienst (AID)

Aanhangwagen biggentransport in beslaggenomen
Kerkrade, 24 augustus 2004

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft vanmorgen in Gelderland een veewagen van een veetransporteur uit N-Brabant gecontroleerd die was overladen en bovendien biggen op een onjuiste wijze vervoerde. De met biggen geladen vrachtauto met aanhanger had een totaal gewicht van 60 ton (50 ton is toegestaan) en bij nadere inspectie bleek dat in de zogenaamde biggenbak van de aanhanger de nodige biggen werden vervoerd. Het gebruik van deze biggenbak is al ca. twee jaar niet meer toegestaan.

Omdat de AID in de afgelopen maanden deze transportondernemer voor dezelfde feiten al driemaal heeft bekeurd en eenmaal gewaarschuwd, werd nader overleg gepleegd met het Openbaar Ministerie in Arnhem.

Nadat de biggen waren gelost bij het slachthuis, werd de aanhangwagen in beslaggenomen.
Tegen de transportondernemer wordt proces-verbaal opgemaakt, de officier van justitie neemt later een beslissing wat er met de in beslaggenomen aanhangwagen gaat gebeuren.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318.