Gemeente Den Helder

26-08-2004
Kidszzzzclub een jaar open

Een jaar geleden opende wethouder Eljo Vos-Brandjes samen met enkele enthousiaste kinderen de Kidszzzzclub. Dit is een club voor kinderen uit Nieuw Den Helder die tussen de 4 en 12 jaar zijn. In de portocabins aan de Scheldestraat 6a (achter Albert Heijn) zijn alle wijkprojecten voor kinderen samengebracht onder één paraplu, en dat alles onder leiding van Bea Blijham (bureau Jeugdzorg).

Activiteiten
Zowel Nederlandse kinderen als kinderen uit andere landen en culturen kunnen bij de Kidszzzzclub binnenlopen. In de Kidszzzzclub komen kinderen in aanraking met computers, sport en spel, muziek en theater, maatschappij en nog veel meer. In de zomervakantie zijn speciale activiteiten georganiseerd. Zo was er het Rondje Den Helder om kinderen kennis te laten maken met hun stad. De kinderen zijn naar de Vlootdagen geweest, hebben een tocht door de duinen gemaakt, leerden krabbetukken en gingen mee met de Jutterexpress. En er staat meer op het programma: een fietstocht door Den Helder, een rondleiding in Fort Kijkduin en het Dorus Rijkersmuseum. De kinderen zijn erg enthousiast over de activiteiten. Het belangrijkste is dat ze bij de Kidszzzzclub een prettige en gezellige plek vinden waar zij zich na schooltijd thuis voelen. Het is echter geen kinderopvang! Wilt u meer weten over de Kidszzzzclub, bel naar (0223) 537267.

Openingstijden
De club is op dinsdag en donderdag open van 15.30 17.00 uur, op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur en op zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. De inloop is gratis. Op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur en donderdagmorgen van 9.00 11.00 uur houdt Buro Opvoedingsvragen er spreekuur, dat is ook gratis. Verder wordt de Kidszzzzclub gebruikt voor allerlei projecten, zoals Heldere taal (een taalcursus voor allochtone ouders met kinderen van 2-6 jaar), Spelinloop (een project waarbij ouders met kinderen van 0-4 jaar met elkaar leren spelen), Project Power (gericht op Antilliaanse tienermoeders), Stap in contactmoeders (vier moeders die de wijk ingaan om moeders met jonge kinderen wegwijs te maken in Nieuw Den Helder) en Buitenschoolse Opvang Plus.