Gemeente Haarlem


19 augustus 2004
sector Stadsbeheer
---

Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht


Alles over bijen in de Stadskweektuin

In juni organiseerde de Imkersvereniging Haarlem e.o. in de Stadskweektuin een informatiemiddag over bijen en de bijenhouderij. De belangstelling was zeer groot. Daarom heeft de vereniging besloten om op zondag 29 augustus tussen 12.00 en 15.00 uur nog een informatiemiddag te organiseren. Kort hierna zullen de bijen in winterrust gaan.

Tijdens de informatiemiddag vertellen imkers bij de bijenstal op de Stadskweektuin alles over de bijenhouderij. Diverse soorten korven en kasten worden getoond en in de demonstratiekast kan men op zoek naar de koningin. Ook wordt het leven van deze sociale insecten ruimschoots belicht. Verder kunnen de bezoekers kennismaken met de vele imkerijproducten en hun toepassingsmogelijkheden. Het honingslingeren wordt getoond en als het weer het toelaat mogen zeer geĂŻnteresseerden bezoekers een beschermend pak aantrekken en samen met de imker een kast openmaken.
Aan de jonge bezoekertjes is ook gedacht, zij kunnen een echte bijenwaskaars maken.


Meer informatie

Deelname aan de informatiemiddag is gratis, net als het bezoek aan de Stadskweekuin. De tuin is gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem. Bel voor meer informatie naar: (023) 525 49 88.


ulia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
217/2004


---- --