1e persbericht van zondag 29 augustus

Eindhoven 29-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker bedreigt vrouwen

Zaterdagavond rond 21.10 uur is op de Markt een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd door getuigen gezien toen hij aan het inbreken was in een auto op de Fuutlaan. Kort daarop dook de man op bij de parkeerplaats aan de Raiffeisenstraat. Daar waren juist drie vrouwen bezig om een parkeerplaats te zoeken. Een van hen sprak de man aan omdat ze dacht dat hij met een auto ging vertrekken. Toen de vrouwen met hun auto rond bleven rijden op zoek naar een plaats kwam de man naar hen toe en sloeg met een mes op de voorruit van hun auto. De vrouwen waarschuwden de politie en een van hen hield de man in de gaten. Op haar aanwijzingen konden agenten de man op de Markt aanhouden. Hij had inmiddels al andere kleding aan. Hij was in het bezit van spullen afkomstig van de auto-inbraak. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Man bedreigt cafébezoekers

Zaterdag rond 21.30 uur is op de Markt een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij viel mensen lastig op het terras bij een café, pakte drank af en brak bij een fiets een standaard af waarmee hij terrasbezoekers bedreigde. Hij werd aangehouden door inmiddels gewaarschuwde politieagenten. Hij bleek kort daarvoor ook al een man (25) geslagen te hebben met een fietsstandaard toen die man stond te pinnen bij een automaat. De man, die veelvuldig met de politie in aanraking komt, is ingesloten.

Eindhoven: Beroving

Zaterdagavond rond 23.10 uur is in de Kronehoefstraat een 22-jarige Eindhovenaar beroofd van twintig euro en zijn auto. Het slachtoffer ging pinnen bij de betaalautomaat. Zijn auto liet hij met draaiende motor op de stoep staan. Juist toen hij twintig euro gepind had werd hij bij zijn nek vastgepakt. Er stonden drie mannen achter hem. Ze pakten zijn zojuist gepinde twintig euro, zijn bankpas en stapten in zijn auto. Korte tijd later werd de auto door de politie leeg aangetroffen op de Woenselse Markt .

Eindhoven/ Oirschot: Gestolen auto in brand gezet

Op de Oirschotse heide is zaterdagmorgen een uitgebrande auto aangetroffen. De auto, een Jeep, was eerder die nacht gestolen bij een woning aan de Hastelweg in Eindhoven en later door de daders in Oirschot op de heide in brand gestoken.

Best: Dronken automobilist met drie promille

Zaterdagmiddag rond 17.45 uur werd bij een 41-jarige automobilist uit Best een alcoholpromillage van drie promille vastgesteld. Agenten zagen de man met zijn auto over de Hoofdstraat slingeren. Een ademtest gaf zes maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol aan. Het rijbewijs is door de politie ingenomen. De man krijgt bovendien een proces-verbaal.

Helmond: Verkeersongeval

Zaterdag rond 16.50 uur is een 17-jarige bromfietser uit Helmond gewond geraakt toen hij op de Stepekolk met zijn bromfiets tegen een auto botste. De jongen verleende geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 31-jarige Helmonder. De bromfietser is met een beenbreuk naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Bergeyk: Politie zoekt getuigen van diefstal tas van bejaarde vrouw

Zaterdagmiddag rond 15.30 uur is een vrouw van 87 uit Bergeyk beroofd van haar tas toen ze boodschappen ging doen. De vrouw liep met haar rollator via de Elsenhof naar de winkel. Ze kwam drie jongens tegen. Twee daarvan kwamen kort daarop terug en een van de jongens pakte de boodschappentas bij de bejaarde vrouw uit haar mandje van de rollator. In de tas zat enkel een sjaal van de vrouw. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in de Kempen tel 0900 8844.

Maarheeze: TV en geluidsinstallatie weg na inbraak

Zaterdagavond rond 20.45 uur is ingebroken bij een woning aan de Moonslaan in Maarheeze. De voordeur werd opengebroken en de inbrekers namen een TV en een geluidsinstallatie mee.